25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Bayern po kanonádě slaví postup do čtvrtfinále Ligy mistrů

2 min read

Fotbalisté Bayernu Mnichov napravili zaváhání z úvodního duelu osmifinále Ligy mistrů (1:1) a v odvetě zničili na svém hřišti Salcburk 7:1. Hattrickem a asistencí přispěl k vítězství Robert Lewandowski, jenž se s 12 góly posunul do čela tabulky střelců. Liverpool doma nestačil 0:1 na Inter Milán, díky triumfu 2:0 v prvním utkání ale rovněž postoupil mezi nejlepších osm celků soutěže.

Do branky Bayernu se po měsíční absenci vrátil uzdravený kapitán Manuel Neuer, jenž 104. startem v Lize mistrů překonal svého předchůdce a klubovou legendu Olivera Kahna.

Vše podstatné se ale odehrálo před brankou Neuerova protějška Philippa Köhna. Už v 11. minutě se Lewandowski elegantně uvolnil ve vápně a Wöber ho nedovoleně poslal k zemi. Třiatřicetiletý kanonýr se z pokutového kopu nezmýlil a takřka stejný scénář včetně faulu rakouského stopera se odehrál o deset minut později, včetně penaltového zakončení k levé tyči.

Inter ustál na stadionu Anfield Matipovu hlavičku do břevna i Salahovo zakončení do tyče a v 62. minutě ho poslal do vedení výstavní ranou zpoza vápna Martínez. „Nerazzurri“ potřebovali k dorovnání manka z úvodního duelu ještě jednu trefu, pár vteřin po „gólu naděje“ ale dostal druhou žlutou kartu Sánchez a italský šampion dohrával o deseti.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.