25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Jihočeši mají Zlínu rozhodně co vracet

2 min read

Nad Zlínem vyhráli naposledy v únoru roku 2020, když ve Zlíně vyhráli v zajímavém zápase 3:2. Od té doby ale třikrát prohráli a neradi vzpomínají jak na domácí porážku z loňské sezony 1:2, tak na dvě venkovní prohry, ve kterých nevstřelili ani jeden gól a naopak pětkrát inkasovali.

Ani jedno z mužstev nebude mít k dispozici zcela kompletní kádr. Na straně Zlína v posledních zápasech chyběli kvůli zdravotním problémům Fantiš, Hlinka, Jawo nebo Tkáč a je nepravděpodobné, že by do sobotního zápasu mohl někdo z nich nastoupit. Na straně Dynama bude nejistý start Matěje Valenty, který si z reprezentačního srazu jednadvacítky přivezl lehké zranění.

Fastav Zlín by se v nadstavbě také rád vyhnul skupině o udržení a k tomu potřebuje v závěrečných kolech ještě bodovat. S osmadvaceti body je jedenáctý a právě toto umístění by znamenalo účast ve skupině o záchranu. Fastav má velmi podobnou formu jako Dynamo. Z posledních pěti zápasů uhrál šest bodů a do zápasu s Jihočechy půjde posilněn vysokou výhrou nad Pardubicemi (4:1).

České Budějovice prožívají po fotbalové stránce slušnou sezonu. Celý podzim se pohybovaly na hraně postupu do elitní šestky a jen kvůli menšímu bodovému zisku na jaře Dynamo kleslo v tabulce na aktuálně deváté místo. Z posledních pěti ligových zápasů získali Jihočeši pět bodů a proti Zlínu budou chtít tuto bilanci vylepšit. V posledním ligovém zápase před reprezentační pauzou Dynamo hrálo v Edenu proti Slavii, kde ve velmi dobrém zápase nakonec prohrálo po boji 0:1.

Hezké sobotní odpoledne ze Střeleckého ostrova, kde se v rámci 27. kola FORTUNA:LIGY střetne domácí Dynamo České Budějovice s Fastavem Zlín. K vidění bude souboj devátého týmu proti jedenáctému a dá se tak očekávat vyrovnaný souboj.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.