25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Jedno z nejlepších utkání v sezoně, cení si Vrba po Baníku. Odpočatá Sparta ukázala sílu

2 min read

Sobotní šlágr fotbalové ligy nezklamal. Sparta po výhře 2:1 nad Baníkem Ostrava ztrácí na vedoucí Plzeň čtyři a na Slavii tři body. Oba lídři se spolu utkají v neděli večer ve Štruncových sadech. „Odehráli jsme jedno z nejlepších utkání v sezoně,“ pochvaluje si trenér Pavel Vrba. Rád by se s letenským mužstvem dostal na dostřel oběma vedoucím týmům.

Hosty poslal na Letné do vedení už v osmé minutě Jaroslav Svozil, ale Pražané ještě v prvním poločase zásluhou Adama Hložka a Tomáše Wiesnera obrátili stav. Ve druhém poločase si Sparta vytvořila řadu šancí, jenže žádnou z nich neproměnila.

Berete třetí výhru v řadě jako potvrzení, že výkony mužstva jsou na vzestupu?

Dobře víte, jaký jsme měli program na začátku jara. Šest zápasů během tří týdnů. Nemělo to takovou šťávu a agresivitu. Nemělo to věci, které vidíme, když hrajeme klasický týden. Nebo máme dokonce přestávku. Pak se na zápas víc připravíte kondičně i takticky. Máte víc prostoru. Bylo vidět, že hráči byli odpočatí, připraveni takticky i fyzicky. Zápas měl náboj. Z naší strany i ze strany Baníku. Jsem rád, že jsme ho zvládli. Oboustranně jedno z nejlepších utkání, která jsem tady viděl.

Výhra je o to cennější, že jste nejlepší pasáž předvedli po úvodním gólu Baníku, že?

Nevím, jestli nám Baník pomohl, že nám dal gól… (úsměv) Byl bych radši, kdyby nedal, ale o to víc si cením, že jsme skóre otočili a kvalitu předvedli. Odehráli jsme jedno z nejlepších utkání v sezoně. Jenom mě mrzí, že jsme z řady dalších brejkových situací nedokázali výsledek pojistit. Závěr mohl být klidnější.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.