25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Nervy v Madridu! Liga mistrů zná všechny semifinalisty, postup slaví anglické týmy

2 min read

Dalšími semifinalisty Ligy mistrů se stali fotbalisté Liverpoolu a Manchesteru City. Liverpoolským stačila k postupu i domácí remíza s Benficou Lisabon 3:3, protože v úvodním duelu vyhráli 3:1. Citizens uhájili na hřišti Atlétika Madrid těsný náskok z úvodního duelu (1:0) a k účasti v semifinále jim tak stačila v odvetě i bezbranková remíza. O účast ve finále si zahrají s Realem Madrid. Liverpool vyzve Villarreal.

Během opatrné první půle s minimem velkých šancí měl na madridském stadionu Wanda Metropolitano nejblíže k vedoucímu gólu záložník City Gündogan, který přízemní střelou zamířil do tyče.

Atlético po přestávce trochu přidalo v ofenzivě a Griezmann z těžké pozice o kousek minul. Komplikace pro hosty přišla po hodině hry, kdy museli krátce po sobě odstoupit kvůli zranění záložník De Bruyne a obránce Walker.

Domácí poté několikrát sahali po gólu, který by jim zajistil prodloužení, ale defenziva City v čele s brankářem Edersonem s vypětím sil odolávala. Těsně před koncem Felipe fauloval Fodena a spustil hromadnou strkanici. Felipe byl ve druhé minutě nastavení po druhé žluté kartě vyloučen.

Liverpoolský trenér Klopp udělal v základní sestavě hned sedm změn oproti prvnímu duelu a na lavičce začaly například ofenzivní hvězdy Salah a Mané. Domácí poslal do vedení ve 21. minutě hlavičkující Konaté. Francouzský obránce otevřel skóre také v Lisabonu. Núňezovo rychlé vyrovnání neplatilo kvůli ofsajdu, ale ve 32. minutě se už Benfica dočkala regulérního gólu. Ramos na hraně ofsajdového postavení přebral míč a zamířil přesně k tyči.

Liverpoolu v 55. minutě vrátil vedení Firmino střelou do odkryté branky po Jotově přihrávce, které předcházelo zaváhání gólmana Vlachodimose. Brazilský útočník hned za deset minut zvýšil na 3:1, druhou asistenci si připsal Tsimikas.

Benfica však druhou porážku 1:3 nepřipustila a duel ještě zdramatizovala góly střídajícího Jaremčuka a Núňeze. Senzační obrat se však na stadionu Anfield nekonal. Liverpool tak zůstává ve hře o historický „quadruple“, tedy čtyři trofeje během jedné sezony.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.