25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Konec! Český mistr semifinálové brány Konferenční ligy neotevřel

2 min read

Fotbalisté Slavie na postup do semifinále Konferenční ligy a vyrovnání klubového i českého pohárového maxima nedosáhli. Po nadějné remíze 3:3 z minulého týdne v Rotterdamu prohráli v odvetě čtvrtfinále play off s Feyenoordem doma v Edenu 1:3 a mezi nejlepší čtyři týmy soutěže postoupil nizozemský soupeř. Dva góly hostů vstřelil stejně jako v listopadovém vzájemném utkání ve skupině v Edenu Cyriel Dessers, kterému v 59. minutě k vítězné trefě pomohla chyba brankáře Aleše Mandouse. V 78. minutě přidal pojistku Luis Sinisterra. Za českého šampiona se prosadil Ibrahim Traoré, jenž ve 14. minutě vyrovnal na průběžných 1:1.

Slavia si na evropské scéně zahrála čtvrtfinále pošesté a popáté neuspěla. Do semifinále prošla jen v roce 1996, kdy účastí mezi nejlepší čtveřicí týmů v Poháru UEFA stanovila nejlepší pohárový výsledek českých klubů v samostatné historii. Pod současným trenérem Jindřichem Trpišovským červenobílí vypadli ve čtvrtfinále potřetí za poslední čtyři sezony, vloni a v roce 2019 neuspěli mezi nejlepší osmičkou v Evropské lize.

Pražané nevyhráli ani čtvrtý zápas s Feyenoordem v sezoně. Na podzim v základní skupině v Rotterdamu podlehli 1:2 a v domácí odvetě remizovali. Nizozemský klub si v semifinále zahraje s Marseille.

Slavia se musela obejít bez klíčového záložníka Holeše, kterého nepustilo do hry svalové zranění z prvního duelu. Na rozdíl od utkání v Rotterdamu dostal mezi tyčemi před Kolářem přednost Mandous, do obrany se po trestu za vyloučení vrátil Ousou.

Slavii unikla prémie dva miliony eur (48,8 milionu korun) za postup do semifinále. Za předešlé účinkování v této pohárové sezoně si Pražané výsledky vydělali asi 6,5 milionu eur (zhruba 158,7 milionu korun), další finance UEFA rozděluje za desetiletý koeficient a podíl z marketingových práv.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.