25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Favorité nezaváhali, ligu dál vede Slavia

2 min read

První liga nabízela v neděli fotbalové menu v podobě kompletního 29. kola. Favorité v boji o titul nezaváhali. Fotbalisté Slavie, Plzně i Sparty bodovali naplno. Sešívaní zvítězili 2:1 v Jablonci. Letenští doma porazili Slovácko 3:1 a Viktoria si doma poradila 2:1 s Ostravou. České Budějovice otočily utkání s Bohemians a vyhrály 2:1. Hradec rozstřílel 3:0 Sigmu, dvěma góly se blýskl Daniel Vašulín. Výhry berou také fotbalisté Boleslavi, Liberce a Pardubic.

Fotbalisté pražské Slavie zvítězili v Jablonci 2:1. Obhájce titulu poslal v 31. minutě do vedení Ivan Schranz po obrovské chybě brankáře Jana Hanuše a v 84. minutě přidal po dalším zaváhání domácí defenzivy pojistku Stanislav Tecl.

O tři minuty později už jen snížil střídající Jan Krob. Slavia tak dál vede tabulku o bod před Viktorií.

Fotbalisté Plzně doma porazili Ostravu 2:1 a zvítězili po třech remízách za sebou. Svěřenci trenéra Michala Bílka z druhého místa tabulky dál ztrácí bod na vedoucí Slavii. Ve 31. minutě otevřel skóre Jhon Mosquera, po hodině srovnal vlastním gólem Milan Havel, ale krátce nato Viktorii vrátil vedení Pavel Bucha. Západočeši mají utkání před koncem základní části jisté, že do nadstavby půjdou nejhůře z druhé pozice.

Sparta porazila Slovácko 3:1. Pražané zvítězili v nejvyšší soutěži popáté za sebou a ze třetího místa nadále ztrácejí čtyři body na vedoucího obhájce titulu Slavii. Naopak tým z Uherského Hradiště prohrál po sedmi kolech.

Souboj dvou sousedních mužstev v tabulce, která se znovu utkají v nadstavbové skupině a 4. května i ve finále domácího poháru, otevřel střelecky Dávid Hancko. V závěru poločasu srovnal Daniel Holzer, ale Bořek Dočkal vzápětí vrátil Letenským vedení. Pojistku přidal ve druhé půli jubilant Adam Hložek.

Pardubice v záchranářském duelu porazily 2:0 Teplice a poprvé v jarní části vyhrály. O vítězství domácích v pražském Ďolíčku rozhodli kapitán Jan Jeřábek a Dominik Kostka.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.