25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Barcelona po dvou porážkách vyhrála v San Sebastianu a je druhá

2 min read

SAN SEBASTIAN, SPAIN - APRIL 21: Pierre-Emerick Aubameyang of FC Barcelona celebrates after scoring his team's first goal during the LaLiga Santander match between Real Sociedad and FC Barcelona at Reale Arena on April 21, 2022 in San Sebastian, Spain. (Photo by Ion Alcoba/Quality Sport Images/Getty Images)

Fotbalisté Barcelony po dvou soutěžních porážkách zvítězili ve čtvrtečním 33. kole španělské ligy 1:0 v San Sebastianu. V tabulce jsou druzí o skóre před Sevillou, která dnes vyhrála 3:2 na hřišti předposledního Levante. Oba týmy ztrácejí 15 bodů na vedoucí Real Madrid, Barcelona má nicméně utkání k dobru.

Svěřenci trenéra Xaviho minulý týden utrpěli dvě porážky doma na Camp Nou. Nejprve po prohře 2:3 s Frankfurtem vypadli z Evropské ligy a pak nečekaně podlehli 0:1 o záchranu bojujícímu Cádizu. Období proher ukončili až dnes ve venkovním duelu. Jediný gól zápasu vstřelil po zmatcích v obraně Realu Sociedad v 11. minutě hlavou kanonýr Pierre-Emerick Aubameyang, jenž skóroval podeváté v jedenáctém ligovém utkání od únorového příchodu z Arsenalu.

Do historie Barcelony se zapsal třiatřicetiletý kapitán Sergio Busquets. Dnes absolvoval 675. soutěžní duel v dresu Barcy a sesadil z třetího místa svého bývalého spoluhráče Andrése Iniestu. Před ním už jsou pouze dvě legendy Lionel Messi (778) a současný kouč Xavi (767).

Sevillu, která v nedělním šlágru podlehla Realu 2:3, nasměroval za vítězstvím dvěma góly v prvním poločasu Jesús Manuel Corona. Vítěznou branku vstřelil hlavou po rohu Ivana Rakitiče v 82. minutě Jules Koundé. Krátce předtím domácí kapitán José Luis Morales neproměnil svůj druhý pokutový kop, což po závěrečném hvizdu oplakal. V 87. minutě vstřelil druhý gól Levante Roberto Soldado, na vyrovnání už ale sestupem ohrožení domácí nedosáhli a na záchranu ztrácejí šest bodů.

Na čtvrté místo kleslo mistrovské Atlético Madrid, jež ve středu pouze remizovalo bez branek s Granadou a na dvojici Barcelona, Sevilla ztrácí dva body.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.