25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Jméno příštího kouče celek z Old Trafford oficiálně oznámil ve čtvrtek a potvrdil spekulace

2 min read

Vedení „rudých ďáblů“ mělo po podzimním vyhazovu Ole Gunnara Solskjaera jasný plán. Současný ročník dojet s Ralfem Rangnickem, toho si pak jako uznávaného odborníka nechat v klubu v roli poradce. A pro sezonu 2022/23 už přivést nového trenéra, který United vrátí tam, kam dřív byli zvyklí patřit.

Mužem, jehož tento úkol čeká, se nakonec stal Erik ten Hag. Aktuální šéf lavičky Ajaxu Amsterdam podepsal tříletou smlouvu s opcí na další rok, to v případě, že všechno půjde, jak má. Podle britských médií se v Manchesteru ve finální fázi nakonec rozhodovali mezi dvěma adepty. Velmi často se skloňovalo i jméno Mauricia Pochettina, bývalého trenéra Tottenhamu nebo Espanyolu Barcelona, který teď vede PSG.

United měli přitom poprvé oťuknout PSG s otázkou na jeho uvolnění už na podzim po Solskjaerově vyhazovu, tehdy se ale dozvěděli, že katarští majitelé pařížského giganta nechtějí svého kouče v rozjeté sezoně ztratit.

Situace se pak vyvinula, po dalším neúspěchu Mbappého, Neymara a spol. v Lize mistrů se předpokládá, že Pochettino o místo brzy dost možná přijde. Vedení PSG si spočítalo, že případné uvolnění trenéra do jiného týmu by pro klub mohlo být výhodné.

United by totiž museli Pochettina vyplatit z platné smlouvy, francouzská strana údajně požadovala zhruba 5 milionů liber (cca 145 milionů korun). Zatímco odstupné v případě vyhazovu podle deníku L’Equipe činilo až 17 milionů liber (cca 500 milionů korun).

Jenže United ani PSG nechtěli udělat první krok, žádná oficiální jednání v posledních týdnech neproběhla. A Ajax si za Ten Haga navíc řekl „jen“ o 2 miliony liber (cca 58 milionů korun), takže další plusové body pro kouče z Nizozemska.

Ten tedy pomyslný duel s Pochettinem vyhrál, v užším výběru United ještě původně měli být i trenér španělské reprezentace Luis Enrique a Julen Lopetegui ze Sevilly.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.