25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Juventus má poslední šanci na trofej. Porazí v derby Inter?

2 min read

Dva historicky nejúspěšnější celky italského calcia na sebe narazí v letošní sezoně už počtvrté a tentokrát půjde o všechno. Boje v Serii A teď musí na chvíli stranou, protože Inter se v římské aréně Stadio Olimpico postaví proti své dávné nemesis, Juventusu. Slavné Derby d’Italia může začít!

O vítězství v Coppa Italia si to rozdají dvě těžké váhové kategorie italského calcia. Inter se s Juventusem měřil v této sezoně už třikrát a teď je připraven napsat další kapitolu. Je trochu překvapivé, že finále Coppa Italia svedlo tyto dva týmy dohromady v historii jen dvakrát. A Inter má Juventusu co vracet.

Juventus má co napravovat. Bianconeri jsou v lize až na čtvrtém místě, což je na jejich poměry minimum, aby se sezona nedala označit za propadák. Mnoho jejich fanoušků navíc pořád nemůže skousnout ztrátu Paula Dybaly. Zdravotně stíhaného, avšak přesto důležitého a místy i geniálního hráče. Navíc hráče s velkým černobílým srdcem, který z klubu odcházet nechtěl. Dybala se gólově prosadil i v minulém kole Serie A na půdě Janova, když otevřel skóre. Ani to ale nakonec Juventusu nestačilo, protože domácí dokázali senzačně vyhrát díky penaltě v nastavení.

Před téměř přesně dvanácti měsíci hrál Juventus finále Coppa Italia taky a proti sobě měl tehdy ještě skvěle hrající Atalantu. Klíčovou roli v tomhle utkání měl Federico Chiesa, miláček mnoha fandů „Staré dámy“, který přispěl k vítězství 2:1 a Juventus díky tomu oslavil již 14. titul Coppa Italia, čímž prodloužil vlastní rekord.

A to přesto, že jeho tým na rozdíl od Juventusu pořád bojuje o mistrovské Scudetto. To by si rád připsal podruhé v řadě, jenže tentokrát se o něj pere se skvělým AC. V lize je mezi nimi rozdíl pouhých dvou bodů ve prospěch Rossoneri a do konce zbývají jen dvě kola. Na finále Coppa Italia, které bude pískat zkušený arbitr Paolo Valeri, se Inter naladil snadnou výhrou nad Empoli, jemuž nasázel čtyři branky.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.