25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Inter v prodloužení otočil utkání s Juventusem a vyhrává Coppu

3 min read

Stadio Olimpico vidělo další strhující utkání, jak se na finále Coppa Italia sluší. Inter hned na začátku utkání dostal do vedení Barella, ale Juventus se po změně stran nadechl k velkému obratu. Ten ale ukázal i Inter a dvěma gólům Ivana Perišiće děkuje za trofej.

Jedinou trofejí, kterou ještě mohl vyhrát. Vítězství v Coppa Italia by bylo o to snazší, že jeho protivníkem se stal nenáviděný rival, Inter. A kromě jiného to taky bylo poslední velké finále jistého Giorgia Chielliniho, v barvách Juventusu pak i Paula Dybaly.

Jenže lépe začal Inter. Stačilo mu sedm minut, aby poprvé výrazně zahrozil a hned z toho dal gól. Po rohovém kopu se totiž „Staré dámě“ nepovedlo odvrátit míč dostatečně daleko, balonu se chopil mladý záložník Nicolò Barella a křížnou ranou ke vzdálenější tyči poslal Inter do vedení!

Paradoxně ale tahle branka Inter nenabudila, nýbrž se Nerazzurri prakticky ihned mírně zatáhli na vlastní polovinu a nechali hrát Juventus. Ten mihl srovnat po dvaceti minutách, když se k míči ve vápně dostal nepokrytý Paulo Dybala. Jenže narazil na zkušeného Samira Handanoviče, která jeho ránu zastavil. A následně si poradil i s nebezpečnou střelou v podání Dušana Vlahoviće!

Na umění Paula Dybaly si Inter nedával dobrý pozor a argentinský útočník mu to mohl vrátit vyrovnávací trefou. Po třiceti minutách pálil z voleje uvnitř vápna jen těsně vedle brány a Inter opět varoval. Trenér Allegri přirozeně nebyl spokojen s tím, co vidí na trávníku, a proto dal ještě pár minut před koncem pokyn Álvarovi Moratovi, aby vletěl na hřiště.

A střídání to bylo opravdu hodně povedené, protože Juventus i díky jeho přítomnosti předvedl skvělý nástup do druhé půle. Pět minut z ní bylo odehráno, když obrana Interu nedostatečně odvrátila míč a doufala, že celá akce Juventusu je u konce. Nebyla, protože balonu se na kraji vápna zmocnil Alex Sandro a dělovkou k tyči překonal marně chytajícího Handanoviče!

To začalo bezesporu lépe pro Inter, stejně jako první poločas celého utkání. A to dalším faulem ve vápně. Stoper De Ligt jemně hrábnul po De Vrijovi a sudí díky VARu pískal další pokutový kop pro Inter. Tentokrát na sebe vzal odpovědnost zkušený veterán Ivan Perišić a tvrdou ranou nedal Perinovi šanci – 3:2 pro Inzaghiho mužstvo.

Perišić se stal černou můrou Juve a hlavní postavou prodloužení. Po pouhých třech minutách dostal nabito od Dimarca a nádhernou ranou z velké vzdálenosti zasadil Juventusu čtvrtý úder.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.