25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Boj o postup i víc než 100 milionů. Před finále zářil penaltový hrdina

2 min read

Nottingham Forest a Huddersfield Town si zajistili místo v jednom z nejdůležitějších zápasů. Na vítěze čekají miliony z televizních a sponzorských smluv. Postup by měl znamenat zvýšení zisků klubu o zhruba 135 milionů liber (3,9 miliardy Kč) v následujících třech letech, tato částka se však může vyšplhat až na 265 milionů liber (7,7 miliardy Kč) pokud se klub v první sezoně dokáže v lize udržet.

Částka, kterou klub vydělá mezi elitou, také závisí na jeho působení v Premier League. Důležité je umístění i doba, kterou klub mezi elitou zůstane. I poslední tým v sezoně 2019/20 dostal kolem 110 milionů liber (3,2 miliardy korun). Na takové peníze si kluby ve druhé nejvyšší soutěži nepřijdou.

Hráči Nottinghamu Forest si svou účast zajistili až v dramatickém penaltovém rozstřelu proti Sheffieldu United, nedávnýmu účastníkovi nejvyšší anglické soutěže. Cesta Huddersfieldu vyvolává taky pozornost. Jde o završení příběhu klubu, který po nedávném sestupu málem spadl až do třetí ligy a nyní je jen krok od návratu do první ligy.

Huddersfield v dvojzápase s Lutonem Town potvrdil roli favorita, po úvodní vybojované remíze 1:1 slavil postup po odvetném vítězství 1:0. Centr z přímého kopu Sorby Thomase dokázal Jordan Rhodes přesně uklidit na zadní tyč a rozpoutal tak bouři oslav, která může pokračovat už 29. května ve Wembley.

V první posestupové sezoně se klub dopotácel na 18. pozici ligové tabulky, o rok později v ročníku 2020/21 byl dokonce dvacátý. Balancoval na tenké hranici a jenom šest bodů ho dělilo od pádu do League One, tedy třetí nejvyšší soutěže. Nyní stojí před finálovým duelem, který určí další osud klubu.

Nottingham také vydal oficiální stanovisko na sociálních sítích. Klub plánuje spolupracovat s policií a potrestat viníka doživotním zákazem vstupu na stadion. 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.