25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Ten Hag loví hvězdu, která do United nechce. Barcelona se prodeji nebrání

2 min read

Oslavy mistrovského titulu? Kdepak. Není čas. Erik ten Hag, nový kouč Manchesteru United, přepnul do režimu fotbalové revoluce na Old Trafford. Kontrakt s Ajaxem po dohodě ukončil o několik týdnů dřív, aby se mohl naplno věnovat záležitostem u „rudých ďáblů“. Čeká ho hromada práce a prostoru není nazbyt. Tornádo kabinou se prožene o něco dřív, než hlásila původní předpověď. Zároveň už se pracuje na posilách. A holandský kouč touží po Frenkiem de Jongovi z Barcelony. Ale…

Má to háček. Pětadvacetiletý záložník se do „divadla snů“ zrovna moc nehrne. Protipól představuje postoj Barcelony. Katalánský klub by se De Jonga rád „zbavil“, do klubové pokladny by totiž připlul z Manchesteru macatý šek, který by nalil kýženou dávku eur do kasy.

Celou situaci pozorně sleduje Manchester United. Vycítil šanci. Ten Hag na De Jonga jasně ukázal a vedení vzkázal: „Toho chci.“ Přestupová suma by se mohla pohybovat někde v rozmezí 60 až 80 milionů eur (1,47 až 1,97 miliardy korun). Barcelona tlačí cenu nahoru, „ďáblové“ zase dolů. Informace ze španělských médií směřují k tomu, že se oba kluby dohodnou.

„Ale Frenkie řekl, že Barcelonu opustit nechce. Ten Hag mu nicméně každý den volá a přesvědčuje. Chce ho v Manchesteru. Oba kluby spolu ohledně přestupu komunikují,“ prozradil uznávaný španělský novinář Gerard Romero, jenž disponuje důvěryhodnými zdroji.

Problémů v United je tolik, že při jejich výčtu bychom tu mohli být několik hodin. Ten Hag musí jeden za druhým vyřešit. A střed pole představuje jeden z primárních úkolů. Jde o část hřiště, kde to „rudým ďáblům“ vůbec nefunguje. Vždyť je v záložní řadě přehrál i sestupující Norwich… Nizozemský kouč sází na tříčlenné složení. A jediným hráčem, jenž splňuje jeho vysoké nároky, je Bruno Fernandes.

Zároveň dvaapadesátiletý trenér rozsekl rébus ohledně budoucnosti Cristiana Ronalda. „Chci si ho nechat, samozřejmě. Je velmi důležitým hráčem pro klub,“ prozradil Ten Hag a doplnil: „Je to gigant fotbalu. Stačí se podívat na to, co všechno dokázal a nepochybuji, že toho ještě spoustu předvede.“ Což ale zároveň neznamená, že posila do útoku United nedorazí. S přesunem na Old Trafford se hlasitě skloňuje Darwin Núñez z Benfiky.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.