25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Tři góly za šest minut a City slaví titul! West Ham sedmý, Vydra u sestupu

2 min read

Parádní závěr se vším všudy! Manchester City ještě čtvrthodiny před koncem prohrával o dvě branky, ale díky úchvatné pětiminutovce, během níž otočil na 3:2, bere čtvrtý titul během šesti sezon pod Pepem Guardiolou. „Jsme legendy,“ pravil suše španělský stratég. Trpký závěr sezony naopak prožili čeští krajánci, když West Ham vybojoval pouze Konferenční ligu a Burnley sestoupilo do Championship.

Premier League je pro Stevena Gerrarda prokletá soutěž. Legenda Liverpoolu nikdy nedokázala získat mistrovský titul, přičemž na jeho uklouznutí proti Chelsea v roce 2014 nejde zapomenout. Nyní mohl jako trenér Aston Villy pomoci svým milovaným „reds“ alespoň na dálku. Stačilo obrat Manchester City o body.

Ti vstoupili do utkání s Wolverhamptonem nejhorším možným způsobem a ve třetí minutě prohrávali po gólu Pedra Neta 0:1. Sadio Mané s Mohamedem Salahem ovšem skóre otočili a vítězství 3:1 pečetil Andy Robertson. „Reds“ tak stejně jako před třemi lety porazili v posledním kole doma „vlky“ rozdílem dvou branek. A stejně jako tehdy skončili o bod druzí za City.

„Gratuluju City k titulu. Celý rok jsme naháněli nejlepší tým na světě a rozhodovalo se až v samotném závěru. Máme opravdu úchvatný tým a příští rok budeme ještě lepší,“ kousal hořký konec Jürgen Klopp.   

Smutný závěr prožili i Češi ve službách West Hamu. „Kladiváři“ totiž prohráli na půdě Brightonu 1:3 a nevyžili prohry Manchesteru United 0:1 na hřišti Crystal Palace. V případě vítězství se totiž mohli „irons“ posunout do Evropské ligy. Místo toho se představí pouze v Konferenční lize.

„Dnes jsem velice nespokojený. Nebyli jsme vůbec hladoví, přitom tato vlastnost nás celý rok zdobila. Jestli budeme takhle hrát příští rok, tak budeme bojovat o záchranu,“ hněval se trenér David Moyes.   

Ještě trpčí neděli má za sebou Matěj Vydra, jenž kvůli zranění nemohl zasáhnout do klíčového duelu proti Newcastlu, v němž jeho Burnley prohrálo 1:2 a po šesti letech sestoupilo do Championship. „Je to nejhorší moment mé kariéry,“ připustil Vydrův parťák Ashley Barnes.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.