25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Hudler: 1:0? Nevím, no… Ale pro trenéra skvělé. Blümela už vidí v NHL

2 min read

Výhra 1:0. Zajištěná obrana, držení hubeného výsledku a nakonec šťastné úsměvy. Vítězství nad Spojenými státy se odehrálo přesně podle not trenéra Kariho Jalonena. Expert studia iSport.cz Jiří Hudler však za předvedený hokej nechválil, naopak. „Měli jsme štěstí. Hra nebyla ofenzivní uragán, jak jsme možná čekali. 1:0 v hokeji, nevím no. Z pohledu trenéra je to ale skvělé,“ shrnul v pozápasovém hodnocení.

V každé z přestávek v bitvě Česka proti Americe sice kvitoval vedení a především styl vstřelení branky Matěje Blümela, ale jinak moc nechválil. Bývalý vynikající forvard Jiří Hudler se ve studiu iSport.cz společně s hokejovým redaktorem Miroslavem Horákem mnohdy až trochu podivoval hernímu pojetí reprezentace. „Zatím mě to moc nebaví, abych byl upřímný. Možná je snaha diváka uspat,“ řekl vítěz Stanley Cupu z roku 2008 po druhé třetině.

Hlavní expert Jiří Hudler chválil především dva muže. Kromě zmíněné české jedničky také jediného střelce národního celku, Matěje Blümela. „Jasně nejlepší hráč společně s Vejmelkou,“ přikývl bývalý hráč Detroitu, nebo Calgary. Experti ve studiu se také zamysleli nad blízkou budoucností jednadvacetiletého pardubického křídla. 

Českou reprezentaci čeká v úterý večer poslední klání ve skupině proti Finsku. Roman Červenka a jeho družina se ještě může pokusit zaútočit na druhou příčku ve skupině, při prohře Švédů nad Lotyšskem dokonce na první. Vyplňuje se tak scénář, kdy obsadit první dvě místa je nejvýhodnější z důvodů, že se tým vyhne dvěma jasně nejsilnějším vahám ve druhé skupině, Švýcarsku a Kanadě, která se však po večerní prohře s Dánskem (2:3) na druhé místo možná nedostane.

„Kdybych si měl vybrat, tak bych si samozřejmě ze druhé příčky přál Němce, to je jasné,“ přikývl Hudler. „A kdyby se to rozhodovalo mezi prvními dvěma, tak já Švýcary. Oproti Kanadě bych našim věřil více,“ shrnul Horák.

Jisté je, že na rozdíl od minulých let, je pozice soupeře pro nejdůležitější duel turnaje nadále otevřená a právě klání s domácím Finskem určí, kdo to bude. 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.