25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

SESTŘIHY: Edmonton slaví postup, Flames končí. Nedobytná Carolina

2 min read

Bitva o Albertu je rozhodnuta. Hokejisté Edmontonu porazili v divoké přestřelce Calgary 5:4 v prodloužení a poprvé od sezony 2005/06 postoupili do třetího kola play off NHL. O vítězný gól se postaral hvězdný kapitán Connor McDavid. Carolina je v nynějším vyřazovací části na svém hřišti zatím neporazitelná. Hurricanes zvítězili v pátém utkání série s New York Rangers 3:1 a jsou tak jednu výhru od postupu do další fáze bojů o Stanley Cup. Asistencí se na sedmé domácí výhře v řadě podílel útočník Martin Nečas.

Carolina poprvé udeřila ve 13. minutě ve vlastním oslabení. Jordan Staal skvělou žabičkou vybídl ke skórování Vincenta Trochecka a ten bez problémů překonal Igora Šesťorkina.Druhá přesilovka Rangers vyšla o poznání lépe. Po vyhraném vhazování a rychlé kombinaci Artěmije Panarina s Adamem Foxem se ke střele z vrcholu levého kruhu dostal Mika Zibanejad a svým šestým gólem ve vyřazovacích bojích srovnal.Sedmou domácí výhru v tomto play off Carolině pojistil v 54. minutě Andrej Svečnikov, který po Nečasově nabídce využil samostatný únik.Rangers budou odvracet vyřazení v noci na neděli v Madison Square Garden.

McDavid s Draisaitlem potvrdili svou dominanci v letošních vyřazovacích bojích. Oba ve dvanácti zápasech nasbírali 26 bodů za devět branek a sedmnáct asistencí a společně vládnou produktivitě. Draisaitl v pátém zápase zapsal čtyři nahrávky a sérii s Calgary uzavřel s bilancí 2+15. Lepší v pětizápasové sérii měl pouze bostonský Rick Middleton, který v roce 1983 zakončil sérii s Buffalem s pěti góly a dvanácti asistencemi.

„Nejsem tu proto, abych mluvil o sobě, postup je zásluhou celého týmu,“ řekl Draisaitl. „Jsme rádi za to, čeho jsme v dosavadním průběhu play off dosáhli, ale jsme teprve v polovině. Musíme se připravit na další kolo,“ dodal německý útočník.

Ve finále Západní konference se Edmonton střetne s jedním z dvojice Colorado – St. Louis. Blíže k postupu mají hokejisté Avalanche, vedou 3:2. Šestý duel se hraje v noci na sobotu v St. Louis.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.