25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Příběh hrdiny finále LM

2 min read

Jeden by řekl, že být brankářem Realu Madrid musí být fajn věc. Vyhráváte, slavíte, vyhráváte… Jenže to jste na omylu. Své by vám o tom mohl vyprávět Thibaut Courtois. Třicetiletý Belgičan předvádí v brankovišti psí kusy, aby vytáhl slavný klub z bryndy. Byl to on, kdo v sobotu ve finále Ligy mistrů (1:0) devíti zákroky umlčel Liverpool a ukradl trofej pro španělského mistra.

Loni v létě se madridská defenziva rozsypala jako pytel brambor. Šéf Sergio Ramos zamířil do PSG. Stálice Raphael Varane si šel vyzkoušet novou výzvu do Premier League a beci základní sestavy Daniel Carvajal a Ferland Mendy laborovali se zraněními.

Přesto Real jel naplno. Ochrannou ruku nad ním po celou dobu držel Thibaut Courtois. Výsledek? Španělský titul a od soboty i triumf v Lize mistrů. Již pátý za posledních 10 let. Jednička belgické reprezentace vytáhla na Stade de France životní výkon. Obrovské tutovky vytáhl Salahovi i Manému.

Celkem si ve finále připsal devět zákroků, což je nejvíc od sezony 2003/04. Ve vyřazovací fázi rovněž stanovil nový rekord – ve 13 zápasech udělal 55 zásahů. Což je hodnota, kterou například Ederson zaznamenal za celou sezonu Premier League v brance Manchesteru City.

Poklonu složil i Carlo Ancelotti, jemuž rukama prošlo spoustu báječných brankářů. „Vím, že naše defenziva občas hapruje a soupeři mají celkem dost střeleckých příležitostí, ale jsem v klidu,“ smál se italský kouč na podzim po jednom z utkání.

„Víte proč? Máme přece v brance Courtoise, který je nejlepším brankářem na světě. Předvádí neskutečné věci. Pracoval jsem se spoustou skvělých gólmanů. Například s Casillasem, Buffonem, Čechem, Neuerem a Thibaut mezi ně jednoznačně patří.“

Přesto musí Ancelotti za belgickým brankářem občas dojít a domluvit mu. „To, co předvádí v zápasech, ukazuje denně i na tréninku. Přiznám se, že občas za ním jdu a prosím ho, aby nebyl na naše útočníky tak přísný a trochu jim zvedl sebevědomí.“

Když na počátku milénia v brance zářil Iker Casillas, říkalo se mu v Madridu „San Iker“. Že by se ve městě objevil nový svatý?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.