25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Šílené finále konference: 14 gólů i trefa z ofsajdu? Francouz má důvěru

2 min read

Takový start série o postup do boje o Stanley Cup zřejmě málokdo čekal. Úvodní zápas finále Západní konference NHL mezi Coloradem a Edmontonem nabídl čtrnáctigólovou divočinu, při které se prostřídali brankáři na obou stranách. Do akce se tak poprvé od 9. května dostal i Pavel Francouz, jenž vychytal výhru 8:6. Bláznivý duel, ve kterém se třemi body blýskli Connor McDavid a Cale Makar se neobešel bez kontroverze. Právě druhá zmíněná hvězda dala gól na první pohled z ofsajdu.

Šílené gólové představení není pro Edmonton v nynějším play off NHL nějakou nečekanou novinkou. Ještě o gól horší příděl schytali Oilers na začátku vypjaté série s Calgary (6:9), následně ale zvládli čtyři utkání v řadě a s klidem ovládli bitvu o Albertu. Tentokrát však proti již jedinému kanadskému týmu stojí úplně jiný soupeř. Byť skóre prvního utkání otevřel Evander Kane, Colorado srovnalo již za 36 vteřin a ve své zaplněné Ball Areně s plynoucí hrou postupně získávalo čím dál více navrch.

Sporný moment utkání každopádně rozjel lavinu, po které Colorado odskočilo soupeři o tři góly. Během celkem šestigólové smrště ve druhé dvacetiminutovce se klidili z branky oba startující gólmani. Nejprve veterán Oilers Mike Smith přenechal místo Mikku Koskinenovi po šesti inkasovaných gólech. Za bezmála minutu však brankoviště opustila také jednička Avalanche Darcy Kuemper, jenž si přivodil už druhé zranění v nynějším play off.

Nejen Francouz ale dostal výstrahu od Oilers, kterým se v pořádně otevřené hře i přes negativní výsledek podařilo smazat velkou ztrátu na rozdíl jedné branky. .I když se Edmontonu solidně povedlo potrápit Avalanche, s návratem do hry začal příliš pozdě. „Když dáte ve hře šest gólů, měli byste zápas vyhrát. Víme, že musíme být lepší a budeme,“ slíbil trenér Woodcroft. Oilers doplatili na slabší start, který nepomohly uhasit ani gól a dvě asistence kapitána Connora McDavida. „Spoustu gólů jsme si způsobili sami. Máme na práci hodně věcí, které můžeme vylepšit,“ uvědomuje si hvězdný útočník, který má po třinácti odehraných zápasech v play off na kontě už 29 bodů (8+21).

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.