25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Zázračná „děcka“ z Barcelony v Praze: miliardový útočník i supertalent

2 min read

Španělsko, semifinalista posledního EURO, se možná zase nadechuje ke zlatému období, jaké prožívalo mezi lety 2008 a 2012. Jeho budoucnost je už zase tvořena mimořádnými produkty barcelonské La Masie. 

Gavi-Celým jména Pablo Martín Páez Gavira, zkráceně Gavi, není jen španělským supertalentem, je příslibem celého světového fotbalu. V Barceloně má za sebou komplet sezonu, 47 soutěžních utkání, v nich dal dva góly. V reprezentaci je od října minulého roku. Na první bod ještě čeká, třeba ale poslední gól proti Portugalsku nesl jeho podpis: rozjel akci před trefou Alvara Moraty. Technika, rychlost, přihrávka, jeho hlavní přednosti. Teprve letos v srpnu bude plnoletý.

Ansu Fati-V sestavě Barcelony se začal objevovat už na podzim 2019, tedy ve svých šestnácti letech, má za sebou tři sezony, ačkoliv poslední dvě z nich byly silně poznamenané zraněními. I proto má tak útlou reprezentační bilanci, i když v kádru Španělska je už od září 2020, tedy od svých sedmnácti let. Slavnou chvíli si užil hned ve svém druhém startu za áčko, proti Ukrajině dal při výhře 4:0 gól a na další nahrál. Pokud si vyřeší zdravotní problémy, má obrovský gólový potenciál.

Eric García-Stejně jako Ansu Fati, i nadějný stoper, jehož v mládeži formoval Manchester City, bojuje se zraněními. Na jaře opakovaně pauzíroval kvůli svalovým problémům, sezonu mu pak na začátku května ukončil pochroumaný palec na pravé ruce. Jinak by v kádru Luise Enriqueho téměř jistě nechyběl. V minulém ročníku stihl za Barcelonu, která ho v červenci vytáhla ze City jako volného hráče, i tak 36 soutěžních zápasů.

Ferran Torres-Vychovávala ho Valencia, ve dvaceti si ho vyhlédl do kádru City Pep Guardiola a zaplatil za něj půl miliardy korun. Tam odehrál 43 zápasů, dal dvacet gólů a letos v lednu ho vykoupila Barcelona za více než miliardu. To, že do nové posily vkládá obrovské naděje, potvrdila už tím, že pro jarní část Evropské ligy zapsala jeho a mimo soupisku nechala zkušeného Daniho Alvese, a části platu se kvůli španělským regulím vzdal obránce Samuel Umtiti. Za národní tým nastřílel už třináct branek.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.