25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Palát pálí Rangers! Válečník a nepostradatelný hráč, ví kouč Tampy

2 min read

Je jako oheň, který během sezony vytrvale doutná. Nezhasíná, ale zároveň netvoří žádný velký požár. Až v play off jako by Ondřej Palát rok co rok explodoval. V nejdůležitější fázi sezony posouvá své výkony na jiné patro. Už nehoří jen přízemí, chytá půda i střecha! „Je pro nás absolutně nepostradatelný,“ ví kouč Tampy Jon Cooper. V noci na středu Palát zazářil třemi body, Tampa vyhrála 4:1 a konferenční finále s NY Rangers srovnala na 2:2.

Minule byl vyhlášen první hvězdou večera. Tentokrát si poslechl aplaus natřískané Amalie Areny za druhý flek. Ondřej Palát svými výkony v play off dál uchvacuje. Ve čtvrtém utkání finále Východní konference zapsal tři kanadské body. Byl u tří ze čtyř gólů svého týmu! Tampa se probrala z komatu a sérii ze stavu 0:2 díky dvěma domácím výhrám srovnala.

Palát k tomu v noci pomohl gólem a dvěma asistencemi. A že byly obě výstavní! Ve druhé třetině narýsoval doslova kouzelnou přihrávku na Nikitu Kučerova. Z otočky mu naslepo naservíroval puk přesně do jízdy mezi beky. Ruský forvard pak únik bez problémů proměnil. Pohledem okamžitě hledal Paláta, aby mu poděkoval za geniální pas.

Ve třetí části si pak Palát udělal dobrý den z elitního snajpra Rangers Miky Zibanejada. U mantinelu se při jeho ataku zapřel, Švéda odhodil a svižnou kličkou kolem další hvězdy Artěmije Panarina vybruslil na střed do šance. Tu mu brankář Igor Šesťorkin lapil, na dorážku Stevena Stamkose už však byl krátký.

V samém závěru při hře bez gólmana pak Palát obral o puk K’Andre Millera, prohnal se kolem něj a pohodlně poslal puk do opuštěné klece Newyorčanů.

Jeho výkony však zdaleka nejsou jen o bodech. V Česku Palát dlouhodobě patří k nejpodceňovanějším hráčům, v očích široké veřejnosti bývá neprávem přehlížený. Tampa však moc dobře ví, jaký v něm má poklad. „Jeho úžasné výkony mě nepřekvapují. Hraje takhle pořád, jen teď je to možná víc vidět. Pally je válečník. Má v sobě spoustu talentu, soutěživosti, hokejového citu a vlastně všeho. Je to absolutně komplexní hráč s příkladnou pracovní morálkou. Lidi tady ho milují. Ať se zeptáte kohokoli z kabiny, každý by s ním chtěl hrát v lajně. Pro nás je nepostradatelný hráč,“ říkal po utkání trenér Jon Cooper.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.