25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Ukončovatel Palát má unikátní počin. Karma, ví hvězda. Zesměšnil Troubu

2 min read

Soupeři Tampy Bay v play off NHL, střezte se až do konce utkání. Jinak vaši nepozornost zřejmě potrestá Ondřej Palát. Český útočník se opět zaskvěl, když si připsal vítězný gól v 59. minutě pátého finále Východní konference proti New York Rangers. Hráči Lightning vyhráli 3:1 a už jen poslední výhra je dělí od třetího boje o Stanley Cup v řadě. Nepočítaje trefu do prázdné ze čtvrté bitvy zkušený forvard rozhodl v posledních dvou minutách už druhý zápas v jedné sérii, což se v historii ligy ještě nikomu nepovedlo.

Že by snad byl jen chlápek, který stojí ve správný čas na správném místě? Kdepak. Byť Ondřej Palát dal svůj zatím poslední celkově 11. vítězný gól v play off NHL po přesné teči střely beka Michajla Sergačova, mimořádná úspěšnost rodáka z Frýdku-Místku rozhodně není náhodou. Pro Tampu Bay byl při zvládnutí veledůležitého zápasu č. 5 na hřišti Rangers opět nedílnou součástí úspěchu.

Podobně srazil soupeře z Manhattanu i na konci minulého týdne, kdy 42 vteřin před koncem třetí třetiny rozhodl o výhře 3:2 a odstartoval tak velký obrat Lightning v konferenčním finále z 0:2 na 3:2 na zápasy.

Český reprezentant svým počinem jako „ukončovatel“ vstoupil do historie NHL. Ve statistikách play off byste totiž jen těžko hledali dalšího hráče, který ukradl utkání pro svůj tým méně jak dvě minuty před koncem a k tomu navíc dvakrát za sérii.  

Je dost možné, že lídr Tampy Bay hraje poslední zápasy s Palátem, kterému po ročníku končí smlouva. Mluví se o tom, že adekvátní nový kontrakt pro jednoho z klíčových hráčů si klub nemůže dovolit.  

Nepovedený pokus o ošklivý hit se nakonec stal jedním ze symbolů frustrace Rangers v utkání. I když se newyorskému týmu vrátili centři Ryan Strome a Filip Chytil , který nedohrál čtvrtý duel série, nedokázal zastavit slibný rozjezd finále Východní konference. Po ztrátě vedení 2:0 na zápasy si ale konec sezony těsně pod vrcholem nikdo ze svěřenců kouče Gerarda Gallanta nepřipouští.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.