25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Gaviho kvality jsou neuvěřitelné, já v 17 letech běhal v závějích, řekl Coufal

3 min read

Čeští fotbalisté ve večerním závěrečném červnovém zápase Ligy národů ve Španělsku opět nastoupí proti řadě hvězd z nejsilnějších evropských klubů, zřejmě nejvíce je ale před týdnem v úvodním vzájemném duelu při remíze 2:2 zaujal teprve sedmnáctiletý záložník Gavi. Talent z Barcelony, který v Praze srovnal na 1:1 a stal se historicky nejmladším střelcem španělské reprezentace, má podle kolegů z týmu i protihráčů přes útlý věk mimořádné schopnosti a mohl by se stát novým lídrem mužstva.

„Vnímáme kvalitu Španělů jako celku a jejich individualit, jako je sedmnáctiletý mladíček Gavi. Je pomalu o 13 let mladší let než já a jeho kvalita v takhle mladém věku je neuvěřitelná,“ řekl novinářům český obránce Vladimír Coufal.

„Když jsme hráli první zápas, tak jsme se s klukama bavili, co jsme dělali v 17 letech. Já si někde kopal za barákem a pravděpodobně někde běhal se zátěžovou vestou ve dvoumetrových závějích. Tak bych se chtěl Gaviho na hřišti zeptat, jestli tohle taky někdy zažil,“ dodal s úsměvem devětadvacetiletý bek West Hamu.

Gavi před týdnem v Edenu využil krátké oslabení českého celku po zranění křídelníka Jakuba Jankta a v nastavení první půle po Rodriho přiťuknutí technickou střelou na zadní tyč srovnal. Tvořivý střední záložník skóroval v 17 letech a 304 dnech a o sedm dní překonal španělský reprezentační rekord, který držel jeho spoluhráč z Barcelony Ansu Fati.

„Jsem pyšný na to, že jsem nejmladším střelcem, ale jsem rád hlavně za to, že vůbec tady mohu být. Ansu mi řekl, že je rád, že jsem ho překonal, protože zbývalo už jen pár dní. Gól jsem věnoval všem, kteří mi věřili, především rodině. Doufám, že hodně dalších branek ještě přidám,“ uvedl Gavi.

Barcelonský mladík měří jen 173 centimetrů, jeho technické dovednosti jsou ale mimořádné. „Na svůj věk je Gavi naprosto jedinečný. Musíme si uvědomit, že teprve začíná. Má ve svém repertoáru věci, které jsem viděl opravdu jen u málokoho. Na hřišti mu navíc pomáhá, že není stydlivý a výborně zapadl mezi spoluhráče,“ prohlásil obránce Jordi Alba.

Český trenér Jaroslav Šilhavý připustil, že by také chtěl mít k dispozici podobné talenty. „Gavi má ve svém věku obrovské dovednosti. Nepochybuji o tom, že tady ve Španělsku podobných hráčů běhá mnohem víc a brousí si zuby na to, aby se dostali na jeho úroveň. Třeba brzy vykouzlí dalšího Gaviho. Můžeme jim jen závidět,“ uvedl Šilhavý.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.