25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Bitva o Stanley Cup začíná: Tampa potřetí, nebo Colorado po 21 letech?

2 min read

A tak už jdeme do finále, vzplane bitva těžkých vah. Tampa Bay proti Coloradu. Šampioni z předchozích dvou let proti týmu, který se v posledních třech sezonách prodral zpátky na výsluní a mnozí ho předem považovali za hlavního kandidáta na triumf ve Stanley Cupu. Šance jsou vyrovnané. Nicméně jako mírný favorit vstupuje do série celek z Denveru. Na jeho ledě ve čtvrtek v noci (2.00 SEČ) série začíná.

Pro fanoušky je to vysněné finále. Můžete si hodit korunou, kdo vyhraje. Lightning vypadají, že je nikdo a nic nezastaví. Do finále se probojovali potřetí v řadě. To se 37 let v NHL nepovedlo žádnému týmu (Edmonton 1983-85). Šest jiných týmů od té doby zvítězilo dvakrát po sobě, Tampa si dělá zálusk na vítězný hattrick.

„Když vyrůstáte v Kanadě, vždycky sníte o tom, že budete mít svoje jméno na Stanley Cupu. Dostat se tam poprvé byl splněný sen. Dostat se tam podruhé, dokonce hned další rok, to byl znovu sen. Dostat se tam potřetí je něco neuvěřitelného,“ povídal trenér Jon Cooper.

Aby se neuvěřitelné stalo skutečností, musí jeho tým v souboji gigantů povalit Colorado, jemuž se dávají o drobek větší šance. Pro Avalanche by to znamenalo první vítězství od roku 2001, kdy jejich dres oblékali nynější GM Joe Sakic, Patrick Roy, Peter Forsberg, Rob Blake, Ray Bourque či Milan Hejduk.

Současný tahoun Nathan MacKinnon s týmem zažil výšlap z podzemí až na výsluní. Převezme nakonec Pohár od kapitána Gabriela Landeskoga? Nebo se ho chopí jako první Steven Stamkos z Tampy a završí i třetí tažení velkým triumfem? Posledním týmem, jenž tohle předvedl, byli New York Islanders, kteří vládli dokonce čtyřikrát v letech 1980-83.

Kuemper se postaral o výhru 4:2 ve druhém kole proti St. Louis, během prvního finále Západní konference s Edmontonem však znovu odstoupil. Sérii dotáhl k výhře ve čtyřech utkáních Francouz, jenž odolal palebné síle Oilers v čele s Connorem McDavidem a dokonce jednou vyčapal čisté konto.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.