25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Český talent (20) podepsal v NHL, ale přišla rána. Jde bojovat s rakovinou

2 min read

V květnu podepsal svůj první kontrakt v NHL a chystal se na letní boj v kempu o místo v nabité soupisce Minnesoty. Nyní ho ale čeká jiný boj. Teprve 20letý český hokejista Pavel Novák oznámil, že mu bylo diagnostikováno onkologické onemocnění. „Brzy začnu podstupovat léčbu. Následující měsíce to nebude lehké. Pevně věřím, že vše dopadne dobře a brzy zase budu létat s radostí po ledě,“ píše na svém Instagramu i v prohlášení pro organizaci Wild.

V květnu letošního roku udělal Pavel Novák další krok na cestě za snem jménem NHL. Podepsal totiž tříletý nováčkovský kontrakt s Minnesotou, která ho draftovala v roce 2020 na 146. místě.

I jemu však bylo jasné, že jde pouze o jeden z mnoha kroků. Tím dalším je samozřejmě zaujmout v letním kempu. K tomu ale zatím příležitost nedostane. „Bohužel mi zdravotní stav nedovoluje přípravu na další sezonu. Před pár dny mi bylo diagnostikováno onkologické onemocnění a brzy začnu podstupovat léčbu,“ sdělil v prohlášení Novák, který má na svém kontě i 15 startů v extralize v dresu Motoru České Budějovice.

„Následující měsíce to nebude lehké. Pevně věřím, že vše dopadne dobře a brzy zase budu létat s radostí po ledě. Vrátím se silnější!“ vzkázal fanouškům a poprosil o respektování soukromí v těžké životní chvíli.

Minnesota jeho prohlášení přesdílela na sociálních sítích a talentu vyjádřila podporu: „Celý náš Hokejový stát za tebou stojí.“ 

V nedávné době přitom s podobně smutnou zprávou přišel fotbalový Baník Ostrava. Před osmi dny na sociálních sítích oznámil, že kariéru kvůli onkologickému onemocnění přerušuje teprve 18letý záložník Matěj Šín.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.