25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Conteho revoluce u Spurs: udržel hvězdu, přestavba týmu a teď trofej?

2 min read

Má hezký stadion, v útoku hvězdné duo a na lavičce prvotřídního kouče. Přesto, vzpomenete si, kdy Tottenham naposledy získal trofej? Otázka pomalu pro pamětníky. Psal se rok 2008, připomenou moc rádi fanoušci Arsenalu. „Kohouti“ tehdy získali ligový pohár. Od té doby nic. Vedení klubu dělalo, co umělo, leč marně. Zatím. Neblahý běh dějin se pokouší zvrátit Antonio Conte. Italskému trenérovi koluje v žilách krev vítězů, kterou pomocí transfůze pumpuje do svých svěřenců. Ukončí jeho revoluce letité čekání na titul? A jak to vypadá s kádrem na příští sezonu?

Letmým pohledem do životopisu zjistíte, že s Juventusem ovládl třikrát italskou ligu a pro titul dokráčel i s Chelsea. Poté se vrátil do své domoviny. Jak jinak než vítězně. S Interem vyšplhal pro Scudetto.

V polovině posledního ročníku byste si jen stěží vsadili, že se Spurs vměstnají do top 4 Premier League. Klub se kymácel uprostřed tabulky. Conte se na lavičce mračil, dokonce zvažoval rezignaci. Tu si rozmyslel. A dobře udělal. V lednu si dupl u vedení: „Chci posily. Hned teď!“

A Paratici konal. Contemu přivedl dvě. Střed zálohy vyztužil Rodrigo Bentancur a obzory na křídle rozšířil Dejan Kulusuvski. To byla trefa! Podceňovaný Švéd na severu Londýna v osmnácti ligových duelech nastřílel pět branek a osmkrát připravil gólovou radost spoluhráčům.

Conte odvedl za krátkou dobu velký kus práce. Tím ale nekončí. Další stanice? Trofej!

Bude potřeba načerpat palivo. Paratici nelení. Spurs již získali z Interu po konci smlouvy Ivana Perišiće, jenž přesně zapadá do Conteho systému na levou stranu hřiště. Z Brightonu vykoupili za 29 milionů liber (836 milionů korun) Yvese Bissoumu, který rád ovládá střed hřiště.

Na odchodu je naopak středopolař Harry Winks, o nějž stojí Everton. A Ajax touží po Stevenovi Bergwijnovi.Na severu Londýna se zbrojí ve velkém. U Arsenalu i Tottenhamu probíhá rekonstrukce kádrů. Předčí Conteho revoluce tu Artetovu u Gunners?

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.