25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Není Lehky, není párty. Mentorem mu byl v NHL Plekanec, děkoval otec

2 min read

Jako žolík střílel klíčové góly v play off. Vítězné trefy. V zámoří to nazvali Lehky Party. Artturi Lehkonen pomohl Coloradu k zisku Stanley Cupu, který teď slaví s kamarádem z dětství Mikkem Rantanenem. Oba Finové to dovedou pěkně roztočit i mimo led, což bylo vidět už při oslavách v Denveru. A co teprve, až dovezou Pohár domů do Turku. Pomohl k tomu i Tomáš Plekanec, který dohlížel na mladého Artturiho na startu jeho kariéry v NHL.

Do Colorada přišel Lehkonen při přestupní uzávěrce z Montrealu. Před rokem vstřelil v prodloužení rozhodující gól, kterým poslal Canadiens v šestém zápase s Vegas do finále. O rok později si to samé zopakoval, už ale v dresu Avalanche v nastavení čtvrtého duelu proti Edmontonu. A pak dal i vítěznou branku celého finále s Tampou. Ne, tohle už nebude žádná náhoda.

Lehkonen je o necelý rok starší než Rantanen. Znají se od dětství, oba začínali v TPS Turku.

Dlouholetý český útočník Canadiens se staral o finského spoluhráče, pomáhal mu na ledě i mimo něj. „Bylo mi potěšením Lehkyho poznat! Určitě si zaslouží vyhrát Stanley Cup! Můžete být hrdý jako otec i rodič,“ reagoval tehdy. Po vítězném finále byl pak jedním z prvních gratulantů.

Ismo Lehkonen je teď skutečně pyšný hokejový táta. Ví moc dobře, jak dlouhou a těžkou cestu synek má za sebou, než se mohl stát vítězem Stanley Cupu. Po skončení hráčské kariéry Lehkonen starší trénoval 27 let ve finské Liize, pak se přesunul do role osobního kouče a věnuje se hlavně letní přípravě hráčů. Doma v Turku, kde má mezi stovkami hokejistů i syna. A taky Rantanena.

Při čtvrteční triumfální jízdě šampionů ulicemi Denveru patřili k největším pařmenům. Schválně se jich zkuste zeptat, jaké to je, pít alkohol z boty. Další velkou párty budou chystat v létě doma v Turku, kam přivezou ukázat slavný Stanley Cup.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.