25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Nevyužitá šance. PĚT sparťanů, kteří musí ve zbytku přípravy zabrat

3 min read

V rámci poměrného rozložení zátěže dal trenér Sparty Brian Priske v sobotním přípravném duelu s Wolfsbergerem (0:1) příležitost hráčům, kteří povětšinou nemají nakročeno do základní sestavy. Byla to příležitost, jak si vylepšit pozici v týmové hierarchii. V mnoha případech ovšem zůstala nevyužita. Od kterých letenských hráčů se čeká víc?

Martin Minčev-Málo platné, v rudém dresu zahajuje už třetí sezonu. Prostor na aklimatizaci a rozkoukání se dávno vypršel. Bulharský mladík by měl názorně ukázat, proč do něj Sparta v létě 2020 zainvestovala zhruba třicet milionů korun. To se ovšem stále nedaří. Minčev má záblesky, zdobí ho rychlost i tah na branku. Tyhle dovednosti ovšem výrazně přebíjí laciné ztráty míčů i soubojové a taktické nedorazy. Jednadvacetiletý rodák z Varny kolikrát působí dojmem, že je na něj tahle úroveň až příliš. Do základní sestavy to má momentálně obrovsky daleko.

Andreas VindheimPo jarním hostování v Schalke se mu naskytla možnost, jak si po příchodu Briana Priskeho říct o pevnější místo v kádru Sparty. Svým výkonem proti Wolfsbergeru si ale příliš nepomohl. Hodně kazil, nedařily se mu ani ty nejzákladnější přihrávky. Směrem do defenzivy rovněž nepůsobil kdovíjak jistě. Na pozici pravého beka je navíc po příchodu Jana Mejdra obří konkurence. Vindheim je momentálně podle všeho až třetí vzadu.

Filip Souček

Kdykoli se objeví na hřišti, dře do úmoru. Nevypustí jediný souboj, do všeho jde naplno. Stále to ale není ono. Jako by vlasatému středopolaři něco chybělo. Při podpoře ofenzivy je hodně nevýrazný, což dokládá fakt, že během dvou sezon na Letné vstřelil pouze jeden ligový gól. V jednadvaceti letech má nadále perspektivu, určitě stojí za to s ním pracovat. Musí však být výraznější. Chlapík výhradně na černou práci, to je ve Spartě zkrátka příliš málo.

Adam Karabec-V prvním poločase připravil šanci Filipu Součkovi, v tom druhém poslal do tutovky Martina Minčeva. Po odchodu Adama Hložka největší sparťanský talent mívá na hřišti záblesky geniality, Pražané jich od něj ale potřebují daleko víc. Postupem času je patrné, že dělá pokroky, pokud jde o práci bez míče a pohyb. Stále to ale není na úrovni, aby mohl maximálně rozvinout svůj obří talent. Čeká ho tvrdý boj, aby si zajistil pevné místo v sestavě či nejužší rotaci trenéra Priskeho. Nadání má při tom na úrovni, že by klidně mohl Spartu táhnout. Teď ještě vystupňovat píli.

Matěj Ryneš-Další absolvent úspěšné strahovské akademie. S ohledem na to, že ve FORTUNA:LIZE dosud naskočil na chabých pětadvacet minut, byl pro něj mač s Wolfsbergerem tvrdou prověrkou. Aktivitu mu nelze upřít, v situacích jeden na jednoho ovšem nebyl tak úspěšný, navíc lacino poztrácel dost míčů. V jeho levé noze je velká síla, výhledově to určitě může být hráč pro áčko Sparty. Prospělo by mu, kdyby nasbíral více ligových zkušeností. Zájem avizují třeba České Budějovice či Liberec.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.