25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Pogačar už je na Tour skoro bez týmu, před 17. etapou přišel o dva pomocníky

2 min read

Je stále odhodlaný útočit na Jonase Vingegaarda, aby jej vysvlékl ze žlutého dresu. Jenže před středeční etapou se Tadeji Pogačarovi situace zase výrazně zkomplikovala. Z původních osmi závodníků pokračuje UAE Team Emirates už jen ve čtyřech lidech, přičemž z horských domestiků zůstal Slovinci už jen jeden.

Mluvilo se o tom, jak tým Tadeje Pogačara na tuto sezonu opět posílil, aby měl mladý Slovinec ještě větší šanci na zisk žlutého hattricku na Tour de France. Jenže realita je nyní úplně jiná. UAE Team Emirates vstoupil do 17. etapy už jen ve čtyřech lidech. V úterý totiž nestihl do cíle v časovém limitu kvůli žaludečním potížím dojet Marc Soler, který se už v prvních dvou týdnech potýkal se slabší formou a nebyl Pogačarovi k ruce vždy tak dlouho, jak si původně vedení týmu slibovalo.

„Byl zklamaný, že musí opustit Tour. Měl žaludeční potíže už od začátku etapy, pak se to trochu zlepšilo, ale ve finále už vůbec neměl energii,“ řekl Mauro Gianetti, generální manažer stáje.

A co hůř, poté, co v jednom z úterních stoupání hlavní domestik Rafal Majka přetrhl řetěz, oznámila Pogačarova stáj před startem další etapy, že si zároveň natrhl i stehenní sval.

„Ještě před startem etapy se zkoušel na kole rozjet, ale cítil velké bolesti, takže musel z Tour odstoupit. Nemáme pro to moc slov, máme velkou nevýhodu a není to vůbec dobrá situace. Uvidíme, jak se závod vyvine, ale samozřejmě hlavně mentálně je to pro nás komplikovaná situace,“ dodal Gianetti.

Už v předchozích dvou týdnech museli z Tour odjet dva závodníci UAE Team Emirates kvůli pozitivním testům na covid. Vedle Pogačara tak zůstávají Brandon McNulty (horský domestik), Mikkel Bjerg (hlavně časovkář a motor na roviny) a Marc Hirschi, také horský domestik, který však na letošní Tour nemá dobrou formu.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.