25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Baník bez pohárů, Janošek bez opce

2 min read

Zhruba dva roky o něj Baník stál, aby ho pak po jednom nepovedeném zápase odstavil a už mu nedal čuchnout. 217 minut a hotovo. Dominik Janošek rázem věděl, že v Ostravě nezůstane. Změnit to mohl postup Slezanů do evropských pohárů, což by aktivovalo povinnou opci na přestup z Plzně. Nestalo se. Čtyřiadvacetiletého středopolaře nakonec z Viktorie překvapivě vykoupily Pardubice.

V generálce proti Vlašimi (2:0) ukázal Dominik Janošek, že Pardubicím pomůže s výstavbou a kreativitou. Zvlášť když kapitán Jan Jeřábek je zraněný a bude chybět déle.

V duelu se sympaticky kombinujícím druholigistou byl Janošek nejlepším hráčem. „Chtěli jsme zvýšit konkurenci, pravdou je, že máme ve středu trošku přetlak. Soutěž je však dlouhá, liga nejde odehrát ve třinácti lidech. Když máte dvacet vyrovnaných hráčů, je to pro trenéry super. Musíme akorát najít ideální složení, aby to fungovalo,“ dodává kouč.

Zatím mu středová trojice vychází na Janoška (šestka), Tomáše Solila (osmička) a Michala Hlavatého (desítka), což je v rámci ligy nadstandard. Navíc perspektivní s průměrným věkem 23,5 let. Připočteme-li Emila Tischlera, má realizák na výběr z opravdové kvality.

Zvlášť kooperace s podobně kombinačně naladěným Hlavatým, další posilou z Plzně, vypadá zajímavě. „Je to super. S Míšou jsme stejný ročník 1998, dlouho jsme velcí kamarádi. Je dobré, že to funguje i na hřišti. Mám hru založenou na tom, že chci být hodně na míči a tvořit šance pro kluky. Bylo by špatně, kdybych se měnil. Snad na to v lize navážeme,“ přeje si.

Jeho kariéra se přitom mohla vyvíjet úplně jinak. Na konci letošního února měl koupené letenky do Norska, jednou nohou už byl v druholigovém Stabaeku, který mu nastínil smysluplný projekt. Jenže na poslední chvíli se ozval Baník, jemuž se zranil Daniel Tetour i Lukáš Budínský, a Janošek neváhal. O zájmu z Bazalů totiž dlouhodobě věděl, navíc mu imponovali fanoušci a historie.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.