25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Hložek: pět minut a první gól! Trefil se i Schick, ale Leverkusen má ostudu

2 min read

Jen pět minut stačilo Adamu Hložkovi, aby po odchodu ze Sparty oslavil v novém angažmá první soutěžní gól. Talentovaný ofenzivní hráč Leverkusenu se prosadil v sobotním zápase německého poháru proti třetiligovému Elversbergu. Mezi střelce utkání se zapsal i jeho parťák Patrik Schick, jenže v závěru duelu pouze snížil na konečných 3:4 a Bayer ostudně vypadl s outsiderem.

Bayer prohrával už od třetí minuty, kdy fanoušky bundesligového týmu zmrazil Jannik Rochelt. Jenže záhy se dostal k balonu český reprezentant a potvrdil, že Leverkusen i s Patrikem Schickem v základní sestavě je velký favorit sobotního duelu.

Hložek se na hřišti pohyboval od úvodního hvizdu na levé straně hřiště, kde také převzal přihrávku od svého spoluhráče a vydal se do souboje jeden na jednoho. Z něj po rychlé kličce do středu hřiště vyšel vítězně, vypálil a i se štěstím prostřelil brankáře soupeře, který nepředvedl jistý zákrok.

20letý ofenzivní záložník dohrál v 69. minutě, kdy ho za stavu 2:3 vystřídal Karim Bellarabi. V té době už Hložek operoval ve středu hřiště.

A krátce po jeho odchodu na střídačku se dostal domácí Elversberg do dvougólového vedení, které už mu k postupu stačilo. V 89. minutě totiž pouze snížil Schick, který využil přihrávky spoluhráče Moussy Diabyho.

Leverkusen i s českými reprezentanty v sestavě tak má za sebou ostudný start do nové sezony, v letošním ročníku německého poháru končí hned po prvním duelu s trpaslíkem.

„Od začátku zápasu jsme byli nepozorní, hráli jsme bez jiskry, s míčem jsme dělali jednu chybu za druhou. Nedokázali jsme zahustit prostor, byl to v každém aspektu nedostatečný výkon,“ čertil se hlavní kouč Bayeru Gerardo Seoane. „Je hloupé, že jsme si to dovolili v pohárovém zápase. Teď musíme velmi pečlivě vyhodnotit, proč jsme tak propadli po fyzické i psychické stránce,“ uzavřel smutné hodnocení Švýcar.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.