25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Král 1. kola z Olomouce! Vysoko je také hráč Plzně a Sparty

2 min read

Prvním králem nově vzniklého iSport Indexu, který na základě pokročilých dat hledá fotbalistu s největším ofenzivním přínosem ve FORTUNA:LIZE, se stává olomoucký Mojmír Chytil. Útočník Sigmy vstřelil v Ostravě vítězný gól, připravil tutovku spoluhráči, uhrával těžké míče, kvalitně je rozehrával… Defenzivě Baníku dělal zkrátka sedmdesát minut obrovské problémy. Udrží Chytil prvenství i za týden?

Plzeňský Jhon Mosquera, Michal Trávník ze Slovácka, Roman Květ z Bohemians či sparťan Kryštof Daněk byli v těsném závěsu. Taky předvedli skvělé výkony, rovněž vyčnívali. A hlavně bavili fanoušky v ofenzivní části, čehož si iSport Index cení především.

Mojmír Chytil byl však v prvním kole FORTUNA:LIGY v naší nové metrice, která vzniká na základě dat společnosti WyScout, úplně nejlepším fotbalistou uplynulého víkendu.

„Předvedl možná vůbec nejlepší výkon za dobu, co jsem tady trenér,“ vysekl čahounovi poklonu trenér Sigmy Václav Jílek. „Neuhrával těžké balony jen pro sebe zády k bráně, ale většinou se s nimi dokázal otočit směrem do brány soupeře, čímž otevíral prostory pro další spoluhráče. Absolutorium,“ dodal.

Kdo viděl sobotní duel v Ostravě, kde Olomouc pohodově zvítězila 3:0, toho Chytilova dominance v unikátním žebříčku nepřekvapí. Exceloval rovněž dle InStatu, další firmě zabývající se datovými analýzy. Podle něj byl o něco málo lepší pouze pravý bek Juraj Chvátal, jenž zapsal branku i asistenci. Slovák nicméně neměl až takový vliv na celkový herní projev Hanáků.

Jak se Chytil dopracoval k zatím nejvyššímu indexu s hodnotou 8,15? Má v něm započtený vyrovnaný příspěvek při střelbě, dobře také míče rozdával přihrávkami. To druhý Jhon Mosquera z mistrovské Plzně při remíze 2:2 v Teplicích mnohem víc bodoval v úspěšných soubojích. Do nejlepší pětice vynesl ofenzivní výkon postavený na střelecké aktivitě Kryštofa Daňka ze Sparty, ačkoliv pobyl na hřišti až od 69. minuty. Dominantní přihrávky zase posunuly na šesté místo brněnského útočníka Jakuba Řezníčka. 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.