25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

spása ze střídačky, tahoun Sýkora i živý Pilař

2 min read

V součtu s minulou sezonou ukopala výhru 2:1 v soutěžním utkání už počtrnácté. Viktoria Plzeň v sobotním odpoledni doma oblíbeným výsledkem odstavila snaživé Pardubice a kvalitně zareagovala na ztrátu v Teplicích (2:2). Mistr uzmul tři body zásluhou druhé půle, kdy trenér Michal Bílek vypustil do hry zkušené opory. „Předtím nám vázla souhra,“ připustil zkušený kouč.

Vzhledem k úterní odvetě s makedonským Šeriffem, kde se rozhodne o postupu do play off o Ligu mistrů a zisku minimálně pěti milionů eur (120 milionů korun), trenér Bílek proti Pardubicím výrazně řízl do sestavy. V obvyklém základu udělal pět změn, ač se už v přípravě (například proti belgickému St.Truidenu, kde Viktoria padla 1:3) přesvědčil, že kompaktnost a hra celé Viktorie bez ideální jedenáctky na hřišti výrazně trpí. Jenže chyběl vykartovaný Hejda, zraněný Řezník a další opory zůstaly na lavičce.

Plzeň po úvodní remíze v Teplicích (2:2), kterou zachraňovala po prostřídání ve druhé půli a doháněla ztrátu 0:2, nesmí v nabitém programu zbytečně ztrácet ani na ligové scéně. V sobotu po nepřesvědčivém úvodu znovu zareagovala výraznými změnami – už o půli se svlékli Pilař , Sýkora a Bucha, tedy zkušení, techničtí hráči, kteří měli vnést klid do mezihry a zlepšit ofenzivu. Naopak v šatně zůstali Mosquera, Kliment a Qose.

Viktoria narůstající převahu zužitkovala. Sýkora využil laxnosti pardubické obrany po vhozeném autu, obešel na pravé straně dva hráče a předložil balon Holíkovi, jehož centr proměnil Milan Havel. Po gólu vyšvihl typický oslavný kotrmelec a zajistil favoritovi první tři body v nové ligové sezoně.

Plzeň si může těsné výhry 2:1 zapsat do Bílkovo týmového DNA. V součtu s uplynulou sezonou tímto výsledkem zvládla už 14 soutěžních zápasů – v minulém ročníku osmkrát v lize, dvakrát v Konferenční lize a jednou v Mol Cupu. Aktuálně takto zvládla dva zápasy v kvalifikaci Ligy mistrů (HJK Helsinky, Šeriff Tiraspol) a naposledy sobotní klání. Tři z pěti zápasů nové sezony skončily plzeňským oblíbeným skóre.   

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.