25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Francouzský biker Carod si v Kanadě dojel pro první pohárový triumf

1 min read

Francouzský biker Titouan Carod si v Mont-Sainte-Anne dojel pro první vítězství ve Světovém poháru v cross country. Zvítězil suverénně s náskokem minuty a 41 sekund. Šestý skončil týden po zranění ramena Švýcar Nino Schurter, jenž opět marně usiloval o rekordní 34. pohárové prvenství. Závod žen ovládla jeho krajanka Jolanda Neffová, olympijská vítězka z Tokia.

Carod zaútočil hned v úvodu při stoupání a náskok udržel až do cíle šestého kola. Druhý skončil Švýcar Filippo Colombo před Davidem Valerem ze Španělska, jenž dominoval před týdnem v americkém Snowshoe. Česká jednička Ondřej Cink v Kanadě nestartoval kvůli koronaviru, kterým se nakazil právě při minulé zastávce SP v USA.

Neffová ovládla v Kanadě už páteční short track a dnes se dočkala 13. pohárového vítězství, na které však čekala téměř čtyři roky. Od zbytku pole se utrhla také už v prvním kole závodu, který částečně provázel prudký déšť.

Cyklisty na horských kolech čeká za dva týdny mistrovství Evropy, které se pojede v rámci multisportovního šampionátu v Mnichově. O světové medaile se bude bojovat týden nato v Les Gets. Světový pohár skončí ve Val di Sole 4. září.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.