25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Utracené miliardy Chelsea: energie, naděje i obhajoba klubové politiky

2 min read

Obavy mírně ochably, optimismus ale ještě nevládne. Před startem nové sezony bylo na Stamford Bridge největší záhadou, jak bude vypadat obrana Chelsea. Po odchodu Antonia Rüdigera do Realu a signálech o ztrátě dalších dvou klíčových beků se v týmu Thomase Tuchela beztrestně ukazovalo na defenzivu jako nejbolavější místo v kádru. Výhra 1:0 na půdě Evertonu však i přes herní nedostatky naznačila, že podoba zadní řady už se rýsuje. „Zdá se, že obavy nemusí být nakonec až tak vážné,“ řekl Pat Nevin, legenda Blues. Přestavba mužstva už vyšla na pořádný balík a změny se ještě chystají.

Ztráta stoperů Andrease Christensena a Antonia Rüdigera už přebolela, vrásky vedení Blues spíš přídělávaly nedotažené transfery. A že jich bylo. Jen namátkou z obranných tváří – Presnel Kimpembe, Joško Gvardiol, Matthijs de Ligt, Nathan Aké nebo Jules Koundé.

Špatné zprávy pár dní před úvodním zápasem nového soutěžního ročníku ale přehlušily dvě zásadní události. „Váš kapitán. Azpi tady zůstává,“ vyvěsili před týdnem Londýňané na klubový Twitter.

César Azpilicueta i přes enormní zájem Barcelony kotvy nezvedá, prodloužil smlouvu o další dva roky. Zásadní vliv na jeho rozhodnutí měly sankce na klub kvůli invazi Ruska na Ukrajinu. A kupodivu pozitivní. 

„Nebudu lhát, Barcelona se o mě zajímala a po triumfu na mistrovství světa klubů jsem se chtěl vrátit do Španělska a začít novou výzvu. Jak se ale Chelsea dostala do potíží, uvědomil jsem si, že jí chci zůstat oddaný,“ vzkázal 32letý obránce fanouškům.

K jinému názoru dospěl jeho krajan Marcos Alonso, který v nominaci pro sobotní zápas s Evertonem chyběl a už vyhlíží letadlo směr Španělsko.

A kvůli tomuto rozhodnutí přišla na řadu klíčová událost číslo dvě – příchod levého beka Marca Cucurelly z Brightonu za slušných 52,5 milionu liber (1,5 miliardy korun).

24letý Španěl kvalitativně vybočoval z kádru průměrného týmu Premier League, v individuálních statistikách z minulé sezony se pohyboval vždy mezi třiceti nejlepšími hráči. S 93 úspěšnými obrannými zákroky byl dokonce čtvrtý.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.