25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Cedidlovi hrozí trest za faul na Ewertona. Disciplinárka zahájila řízení

2 min read

Došlo k očekávanému. Disciplinární komise LFA na svém pravidelném čtvrtečním zasedání rozhodla otevřít případ Martina Cedidly. Zlínský hráč v nedělním utkání se Slavií surovým faulem zranil Ewertona. V duelu ale nebyl vyloučen, byť měl dle komise rozhodčích obdržet červenou kartu.

Disciplinární komise vedená Richardem Bačkem využila svého práva vycházející ze statutu DK LFA, a vzhledem ke zranění Brazilce se bude případem zabývat.

Dvacetiletý zlínský obránce nemá momentálně zastavenou činnost. V sobotu může být v sestavě Zlína v utkání s Baníkem.

„Disciplinární řízení bylo zahájeno za přečin, za který měl být hráč Cedidla při utkání podle dostupných záběrů vyloučen, což ve svém stanovisku potvrdila i Komise rozhodčích FAČR. Postižený hráč Slavie současně utrpěl při střetu s Cedidlou zranění, pro které utkání nedohrál a které současně vedlo k jeho vyřazení ze sportovní činnosti na delší dobu, což bylo ze strany pražského klubu doloženo dnes doručenou lékařskou zprávou. Z tohoto důvodu se jedná o situaci, která umožňuje disciplinární komisi podrobit disciplinárnímu řízení hráče, přestože jeho chování nebylo postiženo vyloučením přímo rozhodčím na hrací ploše. Protože hráč nebyl vyloučen přímo v utkání, nemá podle disciplinárního řádu předběžně zastavenou závodní činnost a do vyřešení případu tak může nastupovat k soutěžním utkáním,“ uvedl předseda komise.Očekává se, že trest bude vynesen příští týden.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.