25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Ševčíková ve scratchi a muži v týmovém sprintu byli na ME dráhařů šestí

2 min read

Čeští dráhoví cyklisté zaznamenali v úvodní medailový den mistrovství Evropy v Mnichově dvě šestá místa. Postaraly se o ně Petra Ševčíková ve scratchi a trojice mužů v týmovém sprintu.

Tomáš Bábek, Martin Čechman a Matěj Bohuslávek obsadili ve čtvrteční kvalifikaci šesté místo. V dnešní rozjížďce proti Francouzům zajeli čas 35,991, s favorizovanými soupeři prohráli a byli klasifikováni na základě výsledku z kvalifikace. Ve finále Francouzi podlehli olympijským vítězům Nizozemcům.

Jednadvacetiletá Ševčíková se před měsícem stala v neolympijském scratchi mistryní Evropy do 23 let a neztratila se ani mezi seniorkami na multisportovním šampionátu. Pro titul si v desetikilometrovém závodě dojela Norka Anita Yvonne Stenbergová.

V bodovacím závodě obsadil Jan Voneš deváté místo. Zvítězil v duhovém trikotu mistra světa jedoucí Benjamin Thomas, jenž několik hodin předtím pomohl ke zlatu i družstvu francouzských stíhačů.

Fantazie! Šestnáctiletá Miculyčová se stala mistryní Evropy

Šestnáctiletá Iveta Miculyčová je mistryní Evropy ve BMX freestyle. Cyklistka z Kostelce nad Orlicí vyhrála v Mnichově v olympijské disciplíně park a získala první českou medaili na multisportovním kontinentálním šampionátu.

Miculyčová, jež oslaví sedmnáctiny za měsíc, postoupila ze čtvrteční kvalifikace jako sedmá. Ve finále pro osm nejlepších se jí vydařila hned první jízda, za kterou dostala rovných 80 bodů. V druhé jízdě se už bodově nezlepšila (76,60), ale lepší výkon nepředvedla ani žádná z jejích soupeřek, mezi nimiž byly olympijská vítězka z Tokia Charlotte Worthingtonová z Británie a bronzová medailistka z OH Nikita Ducarrozová ze Švýcarska.

Stříbro za Miculyčovou získala domácí Němka Kim Lea Müllerová (78,60), třetí skončila Francouzka Laury Perezová (78,20).

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.