25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Na MS horských kol ve Francii se představí 24 českých závodníků

2 min read

Na mistrovství světa horských kol, které uspořádá v příštím týdnu francouzské Les Gets, bude hájit české barvy 24 reprezentantů. Mezi kvartetem závodníků v elitní mužské kategorii olympijské disciplíny cross country nechybí domácí jednička Ondřej Cink. V cross country se představí 19 závodníků, dalších pět jezdců čeká sjezd.

„Trať v Les Gets je velmi náročná se spoustou technických prvků podobných jako například na olympijské trati v Tokiu. Do Francie míříme v nejsilnější možné sestavě, kterou máme, a to včetně hvězdy Ondřeje Cinka, u kterého doufáme, že se bude postupně vracet do formy. Uvidíme, jak mu sedne aktuální mistrovství Evropy,“ uvedl v tiskové zprávě reprezentační trenér Viktor Zapletal. „Silná je ale i sestava juniorů, s kterou bychom mohli atakovat první desítku, či naše třiadvacítka ve složení Zatloukal, Sáska, Konečný.“

Některé ze závodníků čeká vedle cross country také short track či štafeta. „Naše šance jsou značné i v ostatních disciplínách. Short track hodně sedí Jitce Čábelické a dost vyrovnané je i naše složení do štafet, kde jede za každou kategorii jeden závodník, a kde se dají vyjet zajímavé body do olympijského rankingu“, řekl Zapletal.

V Les Gets se budou udělovat také tituly v závodě elektrokol. Žádný z Čechů na startu disciplíny E-MTB nebude, o medaile však plánuje usilovat trojnásobný mistr světa na silnici Slovák Peter Sagan, jenž právě na bikách začínal kariéru.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.