25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Legendární Švýcar Schurter má 10. zlato z MS, Cink uzavřel elitní desítku

2 min read

Český biker Ondřej Cink obsadil na mistrovství světa v cross country ve francouzském Les Gets desáté místo. Světovým šampionem se stal již podesáté Švýcar Nino Schurter. Mezi ženami slavila počtvrté titul domácí Pauline Ferrandová-Prévotová. Nejlepší Češkou byla na 20. místě Jitka Čábelická.

Cink se na hraně první desítky pohyboval v průběhu celého závodu. Na vítězného Schurtera ztratil necelé tři minuty, za bronzem zaostal o dvě minuty a 22 sekund. Fenomenální Švýcar hned od startu kontroloval dění v čele, a to i přes menší pád během třetího okruhu, po němž se ihned zvedl ze země a pokračoval dál. V závěrečném sedmém kole se odpoutal od Valera a obhájil s přehledem titul z italského Val di Sole. Stříbro získal Španěl David Valero, bronz Ital Luca Braidot.

Šestatřicetiletý Schurter, bývalý velký soupeř Jaroslava Kulhavého, má na kontě z individuálních závodů MS vedle deseti zlatých i dvě stříbrné medaile a je nejúspěšnějším bikerem v cross country. Za posledních osm šampionátů získal titul jen jednou někdo jiný než současný lídr seriálu závodů Světového poháru. Z Francie si Schurter odveze i další zlato díky triumfu Švýcarů ve středeční štafetě.

Valero i Braidot jsou v cross country na MS mezi medailisty poprvé. Smolný závod prožil olympijský šampion Brit Thomas Pidcock, jenž si v minulém týdnu vyjel titul mistra Evropy a byl považován za hlavního favorita. Startoval ze zadních pozic, ale dokázal se prodrat až do čelní skupinky. V šestém okruhu spadl, musel měnit zadní kolo a dojel nakonec minutu po Braidotovi čtvrtý.

Další Češi skončili hluboko v poli poražených. Na 56. místě byl Lukáš Kobes, o tři příčky za ním dojel zkušený Jan Škarnitzl, na 73. místě pak Marek Rauchfuss.

Ferrandová-Prévotová navázala na páteční triumf v short tracku. Soupeřkám odjela hned na začátku a už před sebe žádnou nepustila. Již po prvním z šesti okruhů měla k dobru 22 sekund a svůj náskok nadále navyšovala.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.