25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Roglič doráží na lídra. Královskou etapu ovládl Arensman, Evenepoel dál červený

2 min read

Víkendové teploty na jihu Španělska byly vysoké. Ale nejen kvůli nim se dost zapotil aktuální vedoucí muž Vuelty Remco Evenepoel. V sobotu si totiž vybral horší den, čehož hned využil Roglič, který na něj dorážel i dnes. Prozatím to stačilo na snížení ztráty na 1:34 minuty. „Neztratil jsem ale zase tak moc, uvidíme, co přijde dál,“ vyhlížel Belgičan volný den a závěrečný týden španělské Grand Tour. Čas získali i další muži z Top10.

Právě k tomuto víkendu mířily zraky cyklistů závodících na letošní Vueltě a Espaňa. Těžké hory na jihu Španělska měly prověřit, zda je dosavadní lídr průběžné klasifikace Remco Evenepoel v tuto chvíli opravdu neporazitelný. A také zda roste forma jeho největších soupeřů, hlavně pak Primože Rogliče, jenž útočí na čtvrté vítězství na španělské Grand Tour v řadě.

Odpovědi na tyto otázky jsou hlavně po  královské etapě s dojezdem v Sierra Nevadě známé, ne však jednoznačné. Co tedy nejtěžší hory ukázaly?

Pro mnohé cyklisty, ale také fanoušky je hlavní zprávou, že Evenepoelova neporazitelnost byla jen zdánlivá. Už ve čtvrteční etapě, při které ho měl jeho tým Quick-Step Alpha Vinyl hlavně v pořádku dopravit do cíle, se ukázala malá trhlinka. Během etapy v zatáčce muži v červeném podklouzlo kolo a skončil na zemi. Vyvázl sice jen s drobnými odřeninami a naraženinami, jak ale přiznal, trochu ho to přece jen poznamenalo.

„Pořád trošku cítím pád, mám lehce ztuhlý sval. Takže jsem rád, že přijde volný den,“ prohlásil po nedělní etapě.

Přitom před sobotou říkal, že pádem nijak poznamenaný není. Soupeře to ale nijak neodradilo a hlavně celek Jumbo-Visma s Rogličem v čele se to rozhodl otestovat. Nic jiného jim totiž ani nezbývalo.

A útok vyšel. V menším pohoří severně od Sierra Nevady se v závěrečném stoupání čtyři kilometry před cílem Slovinec zvedl ze sedla a začal se Evenepoelovi vzdalovat. A lídr Vuelty na to poprvé nedokázal reagovat. Výsledkem bylo snížení Belgičanova náskoku o 52 sekund na 1:49 minuty.

„Určitě to byl pěkný den, ale všichni víme, jak to je. Někdy vyhrajete, jindy lehce prohrajete. Doufejme, že tento trend bude pokračovat,“ prohlásil v sobotu Roglič neutrálně, jak bývá jeho zvykem.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.