25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Krátký kolaps. Fén v šatně Plzně, mladíky z Interu sledovaly osobnosti

3 min read

Dva zápasy, nula bodů, skóre nula šest. Ani druhé představení v mládežnické Lize mistrů nevyšlo plzeňské Viktorii ideálně, milánskému Interu podlehla 0:3. Na zaplněném stadionu v Přešticích rozhodla čtyřminutovka v prvním poločase, kdy padly všechny branky. Trenér Ondřej Šiml rozpoutal o poločase v šatně bouřku, aby se domácí probrali. „Jsme zklamaní,“ hodnotil plzeňský kouč.

Z pohledu mládežnického fotbalu šlo o sváteční utkání. Kopie elitní Ligy mistrů nabízí Plzeňským talentům jedinečnou možnost změřit síly s nejlepšími evropskými vrstevníky. O zápas byl velký zájem, hlasatel v Přešticích oznámil návštěvu 900 diváků.

Na tribuně se to hemžilo českými fotbalovými osobnostmi. Utkání sledoval trenér reprezentační osmnáctky David Holoubek, kouč jednadvacítky Jan Suchopárek, trenér šestnáctky Jiří Žilák, který vedl plzeňskou devatenáctku v Youth League před čtyřmi lety. Zápas si nenechal ujít ani šéftrenér českých reprezentací Miroslav Beránek nebo skaut Manchesteru City Jan Říčka. Přijelo také plzeňské vedení – majitel Adolf Šádek i sportovní ředitel Viktorie a někdejší vynikající záložník Daniel Kolář.  

Z dění na hřišti ale domácí radost mít nemohou. Viktoria prohrála jasně 3:0, stejným rozdílem jako před týdnem v La Masíi proti Barceloně. Lepší výsledek stála domácí barvy promarněná čtyřminutovka v první půli. V rozmezí 28. a 32. minuty slavil italský celek tři góly. Všechny po nedůrazu v obraně, dva z nich padly po rychlých akcích z levého křídla.

„Jsme zklamaní, určitě jsme chtěli uhrát lepší výsledek. Kvůli našemu čtyřminutovému selhání se dostal Inter do třígólového náskoku, pak se to těžko honilo. Na klucích byla velká deka, přestali si věřit,“ kroutil hlavou plzeňský trenér Ondřej Šiml.

O přestávce na své hráče hodně zlobil, křik ze šatny doléhal až do útrob stadionu. „Během čtyř minut se nám to celé sesypalo. V šatně byla velká bouřka, nelíbila se mi malá agresivita v obraně. Pořád mám před očima situaci před prvním gólem – propadne nám míč, ve vápně jsme ve velkém počtu, ale hráč Interu tam dvakrát zasekne a zakončí, to není možné,“ mrzelo ho.

Kouč sáhl o poločase ke dvěma střídáním, aby mužstvo probral a nastartoval. Naskočila i nigerijská posila Alao, který vepředu podržel několik balonů a naznačil zajímavý potenciál. Výkon po pauze byl od domácích o něco lepší, byť kontaktní branku vstřelit nedokázali. Naopak dva výborné zákroky předvedl gólman Viktorie Viktor Baier, který mužstvo stejně jako v Barceloně podržel.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.