25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Haaland volejem v letu srazil Borussii: Nebijte mě. Jako Cruyff, žasl Guardiola

2 min read

Přes osmdesát minut ho bývalí parťáci dokázali celkem v klidu uhlídat. Erling Haaland měl za celý zápas Ligy mistrů proti Borussii Dortmund jen 26 dotyků s míčem, nejméně ze všech hráčů na trávníku…

Jenže pak si našel přesný centr a pozoruhodným volejem ve výskoku rozhodl o výhře Manchesteru City 2:1. „Že věděli, jak mě zastavit? Vždyť jsem dal gól,“ usmíval se norský střelec. A jeho přínos ocenil i trenér Pep Guardiola.

Pro anglického favorita se domácí duel s Dortmundem nevyvíjel dobře. Hráči City se navzdory převaze dlouho nemohli prosadit a po trefě Juda Bellinghama z úvodu druhé půle najednou vedli hosté. Deset minut před koncem však střelou zpoza vápna hezky srovnal John Stones a krátce nato přišla hvězdná Haalandova chvíle.

Joao Cancelo šajtlí poslal svižný centr do vápna. Dvaadvacetiletý útočník se mezi dvěma obránci prodral k míči, odrazil se a levou nohou v akrobatické pozici překonal brankáře Meyera. Úžasný kop, Haaland v letu trefil důležitou výhru City. A fotografie z gólového momentu dobře zachycují, jak neuvěřitelně vysoko dokázal svou levačku dostat.

„Dali jsme dva krásné góly, ale ten můj byl upřímně ještě o něco lepší,“ vtipkoval pak uvolněný Haaland v pozápasovém dvojrozhovoru se spoluhráčem Stonesem. „Na posledních dvacet třicet minut jsem hrdý, takhle musíme hrát. Ukázali jsme, co v nás je,“ hodnotil.

Reportér televize BT Sport se ho ptal i na pečlivou obranu Borussie, která mu nedala příliš prostoru. „Evidentně věděli, jak vás zastavit…“ začal svou otázku. „Nezastavili mě, vždyť jsem dal gól!“ vypálil hned pohotově Haaland. „Ale musím uznat, že hráli výborně. Očekával jsem, že mě budou celý zápas hlídat, protože Edin (trenér Terzič) mě zná velmi dobře,“ doplnil.

Ze souboje proti bývalým parťákům odešel jako vítěz, zároveň ale zůstal pokorný. Úspěšný zásah přímo na hřišti nijak zvlášť neslavil, fanoušky pak pobavilo pozápasové video z útrob stadionu, kdy Haaland procházel kolem zaměstnanců Dortmundu. „Nebijte mě,“ usmál se na staré známé.

Jeho akrobatický kousek nadchl i kouče City Pepa Guardiolu. „Připomnělo mi to gól Johana Cruyffa, jeden z jeho nejslavnějších. Je hezké, že ho Erling napodobil,“ poznamenal Guardiola v narážce na zápas Barcelona – Atlético z roku 1973. Trojnásobný vítěz Zlatého míče v něm poslal míč do sítě ve vysokém výskoku patou.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.