25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Nejhorší start Sparty za 17 let. Baník nezlomila ani přes velkou převahu

2 min read

Sparta se na začátku ročníku hledá, konkurence upaluje kupředu. Scénář, na který Letná v minulosti nebývala zvyklá. Po třech letech je ale opět aktuální. Po 9. kole už můžeme konstatovat, že rudí mají nejhorší vstup do sezony za posledních 17 let. Trenér Brian Priske nepovedeným startem navázal na tři roky staré trápení Václava Jílka.

Jsou to dvě různé cesty, avšak k úspěchu zatím nevede žádná. Zatímco Václav Jílek na začátku sezony 2019/20 zběsile hledal ideální složení sestavy a hráče neustále měnil, Brian Priske momentálně věří svým myšlenkám a nehodlá uhnout.

Výsledek? Oba se Spartou po devíti kolech uhráli jen 14 bodů z 27 možných, což dělá úspěšnost 52%. „V kabině je velká nespokojenost. Zápasy nevyhráváme, nejsme odměněni za svoje výkony. Chybí nám tři až pět procent navíc. Ne jen proti Baníku, ale i v předchozích zápasech, pak bychom je vyhráli,“ popisoval dánský kouč atmosféru na Letné.

Paradoxně ale v sobotu večer byla Sparta zlomení série bez výhry nejblíž – po duelu s Libercem si vytvořila největší hodnotu očekávaných branek (2,44) v ročníku a zároveň Slezanům dovolila dostat se na pouhých 0,07, což jen deklaruje, jakou měli Pražané převahu.

„Asi to vypovídá o té naší situaci. Tři zápasy jsme prošustrovali sami. Dneska jedna střela Baníku na bránu a gól. Jednoznačně jsme měli vést 2:0 nebo 3:0 v první půli a nebylo co řešit. Můžeme hrát, jak chceme, ale pokud nebudeme mít to finále, kvalitu ve vápně a před ním, tak neporazíme nikoho,“ zlobil se kapitán David Pavelka.

Priske jen přikývl. „Hlavní problém, který máme, je s produktivitou. Nedáváme dost gólů, i šancí bychom si měli vytvářet víc.“ Po tiskové konferenci si dokonce vzal slovo a zeptal se novinářů, jak vidí současnou Spartu. Kde je podle nich problém. „Nesouhra mezi útočníky Kuchtou a Čvančarou. Celkově nedostatečná kvalita v ofenzivní fázi,“ slyšel.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.