25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Senzace na MS! Časovku ovládl Nor, titulu nevěřil. Ganna bez medaile

3 min read

Nevěřícně kroutil hlavou, úsměv od ucha k uchu, dokonce se musel profackovat, aby si potvrdil, že se mu to nezdá. Nor Tobias Foss, se kterým prakticky nikdo nepočítal, je čerstvým mistrem světa v časovce. Je vůbec prvním cyklistou ze své země, kterému se to povedlo. Naopak předchozí dvojnásobný světový šampion Filippo Ganna skončil až sedmý.

Když projížděl cílem, věděl, že tomu dal všechno, co mohl, a že je průběžně první. Ale se závodníky, kteří startovali za ním? Tobias Foss nejprve nevěřil, že by se na vedoucí příčce mohl udržet i po průjezdu posledního, kterým byl Filippo Ganna, jenž útočil na třetí titul světového šampiona v časovce v řadě.

Ale povedlo se, senzace je na světě. Pětadvacetiletý Seveřan, závodící jinak v barvách týmu Jumbo-Visma, je po skvělém výkonu na trati vůbec prvním Norem, který bude oblékat duhový dres pro mistra světa v časovce.

„Je to jako sen, nemůžu uvěřit, že se to opravdu stalo. Měl jsem signály během trati, že by to mohlo být dobré, že mám dobré nohy, ale vyhrát a porazit takové závodníky… Musím si to trošku uvědomit,“ sypal ze sebe šťastný národní šampion v této disciplíně.

Ani mezičasy nenapovídaly tomu, že by se mělo dít nějaké velké překvapení. Jeden z velkých favoritů Stefan Küng suverénně ovládl oba mezičasy. Jenže v závěrečné části technicky velmi náročné trati mu nejspíš došly síly.

„Mně asi taková trať vyhovuje. Nedá se na ní moc odpočívat. Je tam všechno: je technická, ze zatáček musíte vyjíždět hodně rychle. Já jsem se snažil jet pořád na hraně, neztrácet v prudkých výjezdech a pak dál pokračovat v nastoleném tempu,“ přiblížil Foss.

Ani když seděl na „horkém křesle“ a pozoroval počínání svých soupeřů na trati, neříkal si, že to klapne. „Asi bych neřekl, že jsem extra sebevědomým závodníkem, ale měl jsem pocit, že jsem tam nechal všechno a neudělal jsem chyby. Nemohl jsem udělat nic lépe. Takže jsem byl spokojený a čekal jsem, jak pojedou ostatní.“

Duhový dres je pro něj nesmírnou poctou. Vždyť on by se spokojil i s umístěním v nejlepší desítce. „Kdybych byl v top 10, byl bych opravdu spokojený, věřil jsem, že by to mohlo být i do top 5, ale oblékat tenhle trikot je výjimečné a budu jej chtít poctít dobrými výsledky. Budu si to chtít užít. Bude to výjimečný moment na stupních vítězů,“ těšil se, až si pro trikot dojde.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.