25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

33 setin od senzační medaile! 17letá Češka na MS v cyklistice těsně čtvrtá

2 min read

Česká cyklistická výprava byla na mistrovství světa v australském Wollongongu jen malý kousek od první medaile. Teprve 17letá Eliška Kvasničková dojela časovku juniorek na skvělém čtvrtém místě s nicotnou ztrátou na třetí Belgičanku Febe Joorisovou. S velkým náskokem vyhrála favorizovaná Britka Zoe Backstedtová, která zářila už na loňském šampionátu ve Flandrech.

„Jelo se mi dobře. Viděla jsem se hodně silně a bylo to úplně super. Bála jsem se, že trať bude technická a nezvládnu ji, ale zvládla jsem to fakt dobře,“ řekla Eliška Kvasničková po 20minutové dřině v cíli.

Sedmnáctiletá reprezentantka byla na mezičasu v polovině 14,1 kilometru dlouhé trati pátá. Ve zbývající části závodu se vítězka časovky juniorek z letošního domácího šampionátu v Kovářově dokázala o jedno místo posunout, ale medaile jí těsně utekla.

Za naprosto suverénní Bäckstedtovou, která dojela loni na MS v Belgii v časovce druhá a triumfovala v silničním závodě, získala s odstupem více než minuty a půl stříbro Němka Justyna Czaplaová. Třetí byla Febe Joorisová z Belgie.

Úspěch českého mladíka v časovce na MS. Vacek zajel historické deváté místo

Není to sice medaile, i tak ale dvacetiletý Mathias Vacek slaví na mistrovství světa v Austrálii úspěch. Jeho devátá příčka z pondělní časovky závodníků do 23 let je totiž historicky nejlepším českým umístěním v této kategorii. Zlato získal, stejně jako v nedělní časovce mužů, cyklista z Norska.

Český reprezentant Mathias Vacek obsadil na mistrovství světa v silniční cyklistice deváté místo v časovce mužů do 23 let. Vyhrál Nor Sören Waerenskjold před Belgičanem Alecem Segaertem a Britem Leem Hayterem.

Dvacetiletý Vacek byl prvním členem české výpravy, který se v australském Wollongongu postavil na start, neboť nedělní časovky elitních kategorií byly bez české účasti. Juniorský mistr Evropy v časovce z roku 2020 ztratil na vítězného Waerenskjolda více než minutu, na bronz měl manko 39 sekund.

„Musím říct, že s výsledkem jsem celkem spokojený, nejelo se mi úplně špatně. Nějaké chyby jsem udělal, ale myslím, že to byl dobrý výkon. Bylo tu hodně dobrých časovkářů, kteří potvrdili svou roli favoritů, a to, že jsem se dostal do první desítky, je za mě dobrý výkon,“ uvedl Vacek.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.