25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

MS v cyklistice 2022: náročná trať v Austrálii. Kdo jsou favorité a co Češi?

2 min read

Cyklistika se po covidové pauze vrací do Austrálie. A rovnou s mistrovstvím světa. Muži a ženy se tam utkají od neděle 18. září do neděle 25. září. A že se bude na co dívat. O třetí titul v řadě, ovšem po zranění z Vuelty, se pokusí Julian Alaphilippe. Nechybí Wout van Aert, Tadej Pogačar, Remco Evenepoel. Překvapivého vítěze měla časovka. I Česko už dosáhlo na velký úspěch,

Mathias Vacek vybojoval stříbro v závodě do 23 let.

Každá trať pro mistrovství světa má svá specifika a něco, v čem je jiná od těch předchozích. V případě závodů v okolí Wollongongu je to především to, že se pojedou v blízkosti mořského pobřeží, tudíž musí závodnice a závodníci počítat s možností větru.

Časovka, pokud se bavíme o elitní kategorii, tentokrát není tak dlouhá, jako na loňském MS nebo i olympijských hrách. Její vzdálenost je 34,2 km (loni jeli muži 43,3 km). Ovšem na rozdíl od loňska, kdy šlo v podstatě o rovinu, kde nastoupali pouhých 34 metrů, tentokrát čeká mnohem členitější terén (312 výškových metrů). Závodníci do 23 let a junioři mají trať uzpůsobenou věku.

V silničním závodu si už muži užijí pořádnou porci kilometrů, pojedou vzdálenost dlouhou 266,9 km s převýšením 3945 m. Svědčit by měla především cyklistům, kteří mají v oblibě ardenské klasiky, tedy víc kopcovité, s kratšími, ale o to prudšími stoupáními.

Závod je rozdělený na tři části. Rovinatá po pobřeží, kudy se jezdci dopraví pod horu Keira (7,5 km, 5,7 % průměr stoupání), kam se dostanou do nejvyšší nadmořské výšky celého závodu 473 m. Po jejím absolvování pak najedou na městský okruh s kopcem vysokým 119 m s názvem Mt. Pleasant (1,1 km, 7,7 %, max. 14 %). Ten absolvují dvanáctkrát.

I ženský závod bude dost dlouhý, dámy ujedou 164,3 km s převýšením 2433 m. Čeká je v podstatě to samé co muže, jen městský okruh 6x.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.