25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Belgický hrdina Evenepoel! Mistr světa tišil kritiky: Tohle už asi nezažiju

2 min read

Před dvěma týdny dosáhl neskutečného úspěchu. Remco Evenepoel získal pro Belgii po dlouhých 44 letech celkový triumf na španělské Vueltě. Po nedělním elitním závodu na mistrovství světa v Austrálii je z něj národní hrdina. Po deseti letech díky němu slaví Belgie titul mistra světa v nejprestižnějším silničním závodu.

Druhý dojel ve spurtu Francouz Christophe Laporte, bronz má domácí Michael Matthews. Nejlepším Čechem je Zdeněk Štybar na 42. místě. Už zhruba 24 kilometrů před cílem bylo jasné, kdo letos odveze z Austrálie duhový dres mistra světa. Remco Evenepoel přitom při pohodovém průjezdu cílovou rovinkou vypadal, že tomu nemůže uvěřit. Jeho gesto v cíli, kdy si přiložil prsteníček ke rtům a následně ukázal na sebe, bylo jasným vzkazem všem jeho kritikům po loňském MS.

Asi to ani nebylo potřeba, za hrdinu je ve své zemi už dva týdny od vítězství na španělské Vueltě, teď k tomu přidal zlato na světovém šampionátu. To naposledy získal pro Belgii před deseti lety Philippe Gilbert, medaili, konkrétně stříbrnou, měl předloni Wout van Aert.

Evenepoel už v roce 2018 získal titul mistra světa v juniorské kategorii, nyní tak, rovněž ve 22 letech, napodobil hvězdného Grega Lemonda, který také získal juniorský titul a čtyři roky nato pak ten elitní. Mladý Belgičan by určitě bodoval i v kategorii do 23 let, ale tu přeskočil a hned rok po zlatém úspěchu už jel rovnou v elitním závodu. Z Yorkshiru v devatenácti letech přivezl senzační stříbro z časovky. A teď přišla opět jeho chvíle v silničním závodu.

„Takhle dobrou sezonu už asi nikdy nezažiju,“ prohlásil na své poměry poměrně skromně mladík, který letos ovládl nejdřív monument Lutych – Bastogne – Lutych a pak triumfoval na Vueltě.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.