25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

15 hráčů Plzně, kteří dali gól v Lize mistrů. Blýskli se proti Realu Madrid i Barceloně

2 min read

Dvacet zápasů a osmnáct vstřelených branek. To je prozatímní historická bilance Viktorie Plzeň v nejprestižnější klubové soutěži světa – v Lize mistrů. Do statistik se zapsalo patnáct střelců.

Snem každého fotbalisty je zahrát si jednou v Lize mistrů. Dát v této soutěži gól, to je pro mnoho hráčů už jen sladký bonus. Radost ze vstřelené branky v hlavní části soutěže si vychutnalo 15 borců z Plzně, kteří dali dohromady 18 branek. Šťastné střelce i přesné pořadí, v jakém skórovali, najdete v následujících kapitolách.

Úplně první zápas v Lize mistrů sehrála Plzeň v pražském Edenu s běloruským BATE Borisovem. Když už se zdálo, že oba soupeři půjdou po první půli do kabin bez branek, zakombinoval Pavel Horváth s Václavem Pilařem, ten předložil míč Petrovi Jiráčkovi, který našel Marka Bakoše, pro něhož už nebyl problém skórovat. Hosté ale po půli srovnali a utkání skončilo 1:1.

Slovenský reprezentant Marek Bakoš měl na BATE spadeno. Dal jediný gól Viktorky v domácím zápase a trefil se i v Bělorusku. Tam už jeho branka stačila k vítězství. I v tomto duelu udeřil na konci první půle, tentokrát po akci Milana Petržely skóroval z hranice malého vápna a nasměroval Plzeň do jarních bojů Evropské ligy.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.