25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Listí spadlo. Valverde a Nibali po závodu v Lombardii zamíří do důchodu

2 min read

Cyklistika už nebude, jaká bývala. V sobotu odjede svůj poslední závod legenda současného pelotonu. Ano, nechce se tomu věřit, ale Alejandro Valverde, přezdívaný v posledních letech kolegy „Dědeček“, jde nyní opravdu do cyklistického důchodu. Monument Kolem Lombardie bude posledním profi startem také pro domácího Vincenza Nibaliho. Která další jména už v příštím roce ve startovkách nenajdete?

Naposledy může „Střela“ (španělsky Bala – Alejandro Valverde) zasáhnout cíl a „Žralok z Messiny“ (Vincenzo Nibali) roztrhat soupeře. Dvě velké cyklistické hvězdy na sobotním monumentu Kolem Lombardie naposledy nasednou na kola, aby se se svými kolegy, kamarády, soupeři a těmi, co k nim vzhlíželi, vydali na trať svého posledního profi závodu.

V Itálii se uzavře jedna velká a hlavně dlouhá cyklistická kapitola. Vždyť Valverde jakožto profesionál absolvoval 21 sezon! Když si tento rodák z Murcie začal plnit své cyklistické sny, nebyl třeba Juan Ayuso, který je považován za možného Valverdeho španělského nástupce, ještě na světě.

Vzhledem ke Španělově závodní dlouhověkosti by byl sice příhodnější konec kariéry na slavné klasice Lutych – Bastogne – Lutych přezdívané La Doyenne (Nejstarší), kterou navíc čtyřikrát ovládl. Ale ani symbolika v podobě padajícího listí (La classica delle foglie morte) není špatná.

„Můj čas už nadešel,“ prohlásil před rokem, kdy ohlašoval, že tato sezona bude jeho poslední. Není se čemu divit, vždyť je mu 42 let, trénink už ho stojí spoustu sil a doma má ženu a pět dětí, které si táty kvůli časově náročné kariéře neužily tak, jak by si přál.

Pokud by ale někdo čekal, že svůj poslední závod odjede už jen tak, aby se neřeklo, ten by se šeredně pletl. Za svou kariéru získal 133 vítězství. Zatím. I teď je třeba s ním počítat. Vždyť ve třech italských závodech za poslední týden skončil druhý, čtvrtý a třetí. 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.