25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Strhující finiš v Lombardii. Pogačar výhrou uzavřel skoro perfektní sezonu

2 min read

Skoro perfektní sezona. A perfektní její závěr z pohledu Tadeje Pogačara. Slovo skoro tam bylo kvůli „až“ druhému místu na letošní Tour de France. V sobotu ale mladému Slovinci vyšlo vše skvěle. Byl to krásný souboj dvou nejsilnějších cyklistů závodu Kolem Lombardie. Pogačar a Enric Mas si to rozdali až ve sprintu. Loučící se legendy Alejandro Valverde a Vincenzo Nibali dojeli šestý, respektive 24.

Ve znamení rozlučky domácího oblíbence Vincenza Nibaliho se nesla velká část závěrečného monumentu sezony Kolem Lombardie. Svůj poslední start si mohl užít společně s fanoušky, kteří často měli cedule s jeho jménem. Pořadatelé se cyklistickým velikánům Nibalimu s Valverdem poklonili ještě před startem.

Cyklistické fanoušky z celého světa ale zajímal hlavně závěr. Jestliže úvodní monumentální klasika sezony Milán – San Remo patřila slovinskému kamikaze Mateji Mohoričovi, tentokrát se zraky v závěrečných kilometrech upíraly k jeho slavnějšímu krajanovi.

A jak bývá jeho dobrým zvykem, bylo opět na co se dívat. Pro svůj atak si vybral stoupání Civiglio, o kterém mnozí už před startem prohlašovali, že právě tady se bude rozhodovat. A také že ano.

19 km před cílem rozjel tempo Davide Formolo z UAE Team Emirates, načež v prudkém stoupání zaútočil jeho lídr Pogačar. Zatímco původně za dvojnásobným vítězem Tour de France jelo zhruba třicet soupeřů, po jeho nástupu se udrželi jen Enric Mas a Mikel Landa.

Muž, který měl v autě za pelotonem českého sportovního ředitele Romana Kreuzigera, ale velmi rychle odpadl. Po chvíli se dotáhl zpět, ale přišel útok Mase, kterého se hned chytl Pogačar.

Trojice se však znovu spojila, když se Landa dotáhl ve sjezdu, v němž Pogačar jel nebojácně a Mas byl nejslabším z této trojice.

Po krátké rovince přišlo závěrečné stoupání. V něm 6 km před cílovou čárou zaútočil Mas, Pogačar se ho ale bez problémů udržel, ovšem Landa už ne. Po chvíli přišel další pokus Mase, nicméně znovu marný. Nato zaútočil Pogačar, Mas ho ale nepustil. Zkrátka tito dva cyklisté nabídli divákům velmi strhující souboj.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.