25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Bída Leverkusenu. Schick se znovu radoval marně, fantoma chtějí United

2 min read

Léčba novým koučem přinesla první tvrdý direkt. Leverkusen s Patrikem Schickem v základní sestavě nestačil v Lize mistrů na Porto ani na domácí půdě, ve středu padl 0:3. Opět čaroval portugalský fantom v bráně Diogo Costa. S trochou nadsázky by se dalo konstatovat, že Bayer hrál fotbal a Porto střílelo góly…

Gerardo Seoane nemohl ustát bídný vstup Leverkusenu do sezony a uvolnil trenérskou židli Xabimu Alonsovi. Bývalý hráč Liverpoolu, Realu Madrid či Bayernu Mnichov dosud trénoval pouze rezervu Realu Sociedad a hned poté, co byl představen jako nový lodivod Leverkusenu, se začaly množit spekulace, jestli je tím správným mužem, který vyvede Bayer ze začarovaného kruhu. V lize se to na první pokus podařilo, ale v Champions League Schick a spol. znovu narazili.

Španělský stratég naordinoval svým svěřencům od začátku zápasu ofenzivní medicínu, Leverkusen měl jasnou převahu v držení míče, střelbě i rohových kopech, jenže góly dávalo Porto. Už v šesté minutě se prohnal po levé straně Brazilec Galeno po ukázkovém výkopu Dioga Costy, do role diváků obsadil domácí obranu v čele s Jonathanem Tahem, zavěsil a běžel se radovat. Rozepsal tak další smutný příběh týmu ze Severního Porýní-Vestfálska.

Leverkusen však nesložil zbraně, inkasovaný gól domácí nakopl a z tlaku nejprve vytěžili penaltu. Schick kopat odmítl, takže si na Diogu Costovi tentokrát vylámal zuby Kerem Demirbay. Jednalo se o třetí zápas v řadě, kdy portugalský strážce branky jako soupeř chytal penaltu týmu, ve kterém válčí Patrik Schick. Výsledek? Pokaždé ze situace odcházel český útočník se svěšenou hlavou.

Zmar německého klubu, v jehož základu nastoupili jen dva domácí hráči, podtrhla situace deset minut před přestávkou, kdy zakončoval Amine Adli a s přispěním Schicka byl Diogo Costa překonán. O slovo se ale přihlásil VAR, který odhalil teč rukou reprezentačního kanonýra. Ten měl ruku u těla a kontakt s míčem byl minimální, gól by ale neplatil i bez Schickova doteku, protože v době střely stál v ofsajdu před brankářem a dle pravidel ovlivňoval hru.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.