25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

 Hoefkens haalt Lang opnieuw bij selectie: “Soms moet je geduld hebben”

2 min read

Noa Lang maakt opnieuw deel uit van de wedstrijdkern van Carl Hoefkens. De Nederlander werd heropgevist nadat hij vorig weekend thuis op de bank diende te blijven: “Ik weet dat het WK eraan komt, maar daar mag ik niet aan denken,” is de coach van Club rechtlijnig.

De niet-selectie van Noa Lang en de schorsing van Abakar Sylla zijn twee smetjes op wat verder een topweek was voor Club Brugge. Coach Carl Hoefkens nam beide gevallen onder de loep tijdens zijn voorbeschouwende persconferentie op de komst van STVV: “Noa zit opnieuw in de selectie. Of hij begrip toonde? Dat was niet gemakkelijk, neen. Met zijn status is het niet eenvoudig in dit grotere geheel. Ik weet dat het WK eraan komt en dat hij met een soort van tijdsdruk zit. Alleen is het voor mij belangrijk om daar niet aan te denken. Presteren op het veld is het belangrijkste. Als hij daar zijn energie in steekt, dan volgt de rest vanzelf. Of we de beste Noa Lang nog terug zullen zien bij Club? Dat kan absoluut.”

Lang vierde op Atlético niet mee met de groep, zichtbaar ontgoocheld nadat hij geen speelminuten kreeg en zo niet kon bijdragen aan het succes: “Op een gegeven moment staat de ploeg er. Kansen komen niet zomaar, soms moet je geduld hebben – dat is bij anderen ook zo. Ik begrijp dat hij dit met zijn kwaliteiten in vraag stelt, maar ik heb altijd gezegd dat ik niet zal veranderen om de veranderen. Als hij de kans krijgt, moet hij zijn kwaliteiten tonen. En daar kijk ik gigantisch naar uit.”

Abakar Sylla moet zich vanmiddag verantwoorden voor zijn tackle zondag op het veld van Anderlecht. Tegen STVV mag hij dan wel nog spelen, daarna mist hij in principe de matchen tegen Union en KV Oostende: “Zoiets is nooit positief, al kan het een duidelijke les zijn. Het is absoluut een werkpunt. Hij heeft een rustig karakter en is in de groep nooit uitbundig. Toch verliest hij in de matchen af en toe zijn cool. Naar de toekomst toe moet hij leren de rust te bewaren.”

Hoefkens kan op Rits na op een volledig fitte kern rekenen, al kampt Clinton Mata opnieuw met hinder. Hij test woensdagvoormiddag.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.